És l’exposició multimèdia i multisensorial més visitada del món i des del pròxim 13 de setembre podrà gaudir-se a Alacant. “Van Gogh Alive – The Experience”, creada per l’empresa australiana “Gran Exhibitions”, arriba a la Comunitat Valenciana disposada a enamorar al gran públic amb una experiència envolupant que combina 3.000 imatges en moviment, llum i música i que proposa una manera única i inoblidable d’acostar-se a l’obra i la personalitat del gran geni de la pintura.

Després del seu arrollador estrena a Sevilla, la Llotja del Peix d’Alacant és la segona parada en la gira espanyola de ‘Van Gogh Alive – The Experience’, organitzada per Nomad Art, que ha recorregut fins al moment més de 80 ciutats de tot el món i conquistat a més de cinc milions de persones.

La mostra, que estarà oberta fins al 16 de desembre, s’ha presentat en una roda de premsa en la qual han participat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, María Dolores Padilla, la coordinadora de la sala d’exposicions Llotja del Peix, Catalina Rodríguez, la directora de Van Gogh Alive, Elena Goroskova i la fundadora de Nomad Art, Julia Selivanova.

Ens sentim molt orgullosos de ser els exhibidors exclusius de Van Gogh Alive a Espanya i esperem que aquesta experiència multimèdia siga un èxit a Alacant i en totes les ciutats per on passarà la gira 2018-2020”, ha dit Julia en nom de Nomad Art.

Durant més d’un segle les obres de Vincent Van Gogh s’han exposat en els museus més prestigiosos del món, però mai així. No es tracta d’una exposició d’art corrent, sinó d’una experiència multisensorial en la qual l’obra del pintor holandés cobra vida davant dels nostres ulls.

Açò fa de ‘Van Gogh Alive – The Experience’ una proposta cultural perfecta per a tots els públics, des dels entesos en art a aquells que s’acosten per primera vegada a l’obra de l’artista. Adults, joves i xiquets gaudeixen per igual d’una experiència que combina el geni artístic de Van Gogh, l’entreteniment i el caràcter didàctic.

L’espectador té l’opció de passejar lliurement per la sala d’exposicions o senzillament recolzar-se en un puf i deixar-se embolicar per una poderosa i vibrant simfonia de llums, colors i sons oferida gràcies a la innovadora tecnologia SENSORY4T.

Més de 3.000 imatges en pantalles de sis metres d’altura transformen cada superfície i cobreixen parets, columnes i fins i tot els sòls. A aqueixa escala, les vibrants formes i colors del treball de Van Gogh es tornen encara més impressionants.

Açò permet gaudir de tots els detalls de les obres i fins i tot contemplar l’oscil·lar de les constel·lacions que Van Gogh va plasmar en La nit estavellada, el cèlebre quadre dels Girasols o veure com emprenen el vol els ocells del seu famós Trigal amb corbs, a més de deixar-se impressionar pel caràcter únic i misteriós dels seus autoretrats o el familiar quadre del Dormitori de Arlés.

Una experiència inèdita a Espanya

“Fins ara no s’havia vist gens semblat a Espanya. No estàs veient el quadre, el quadre t’està absorbint, t’envolta, està per tots costats”, subratlla Elena Goroskova.

La proposta que Nomad Art porta a Alacant ofereix també l’oportunitat d’examinar les fonts d’inspiració de Van Gogh, la seua vida, els seus pensaments i el seu estat d’ànim a través de panells, fotografies i vídeos que retraten el seu prolífic període de treball entre els anys 1880 i 1890.

L’exposició explica igualment amb un córner reservat per als xiquets i també una sala d’art per a aprendre a pintar com Van Gogh amb l’ajuda de tutorials en vídeo realitzats per artistes experts.

Aquesta extraordinària experiència ja ha recorregut més de 80 ciutats de quatre continents, entre elles Berlín, Roma, Moscou, Sant Petersburg, Pequín, Santiago de Xile, Varsòvia, Bogotà, Budapest, Istanbul, Phoenix, Tel Aviv o Lisboa.

L’exposició estarà oberta des del 13 de setembre al 16 de desembre, de dimarts a diumenge. Les entrades podran adquirir-se a través de la pàgina oficial de l’exposició, www.vangogh.es a partir de l’1 d’agost.

Les visites en dies laborables gaudiran d’un descompte en el preu. També hi haurà preus rebaixats per a xiquets, estudiants, persones amb discapacitat, majors de 65 i persones en situació de desocupació, i igualment hi haurà ofertes especials per a famílies i grups.

DADES PRÀCTIQUES. 13 sep – 16 dic 2018

Sala d’Exposicions de la Llotja del Pescat

Dimarts a dissabte 10-22h

Diumenges 10-19h

Dilluns tancat

Entrades: www.vangogh.es i Tiketea

Imatges i vídeos http://bit.ly/vangoghpress

Preus

Dies laborables

Adults 12 €

Xiquets (4-15): 9 €

Discapacitats: 9 €

Estudiants, majors de 65 i aturats 10 €

Cap de setmana

Adults 14 €

Xiquets (4-15): 9 €

Discapacitats: 9 €

Estudiants, majors de 65 i aturats 12 €

Ofertes especials per a grups i famílies.