La regidora de Turisme, Mireia Mollà, i el representant de l’Associació Elx al Carrer, Alex Valera, van presentar una nova edició de el “Xe que agust al carrer”, una iniciativa amb la qual es pretén acostar la cultura alternativa a barris i pedanies de la ciutat durant la segona quinzena d’agost i primer cap de setmana de setembre.

“Estem davant la segona edició de “Xe que agust al carrer” que organitzem des de Visitelche amb la “Associació Elx al Carrer”, una programació cultural d’arts en el carrer que arriba del 23 al 26 d’agost i del 30 d’agost al 2 de setembre”, ha explicat Mollà qui ha indicat que com a novetat per a enguany es troba la incorporació de la Marina que se sumisca a les pedanies d’Arenals del Sol, Torrellano, El Altet.

El cap de setmana vinent les actuacions es concentraran en les pedanies, mentre que del 30 d’agost al 2 de setembre els espectacles arribaran a la Plaça Castella, Plaza Salvador Allèn, Plaza Algeps i Plaça del Gall del casc urbà.

“Aquesta iniciativa persegueix diverses coses. D’una banda, ajudar a donar vida als carrers d’Elx que en les últimes setmanes d’agost queden alguna cosa buides. Ja des de Promoció Econòmica s’ha engegat “Elx obert per vacances”, però crèiem que era important traslladar aquest concepte a les pedanies”, ha indicat la responsable de Turisme qui ha afegit que “a més, pretén també afavorir expressions culturals diferents, que precísamente es poden gaudir millor amb el bon temps. Estem parlant d’expressions culturals de carrer, la qual cosa és difícil que et pugues trobar dins d’un teatre”.

En aquest sentit Alex Valera ha indicat que “es tracta que la cultura vaja a la gent”. Valera ha dit que amb ”Xe que agust al carrer” els espectadors van a poder gaudir de diferents tipus d’art com és improvisació, màgia, circ, música, dansa i percussió.

Encara que la majoria dels artistes són locals, també arriben d’altres localitats: Sonora, Patty Diphusa, Wakaranai, Caragol, NSM Teatre, Escola de Bully Elliot, Bambalina i el circ, Salsa en el carrer, DJ Capuzzi i senyoreta X, Danseu-vós, Metxa Xou You, Lindy Hop Alacant, Kilombo Kids, Vol’i Temps i Parnàs són els artistes convidats.