L’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) i l’Orquestra ADDA·Simfònica obriran la nova temporada que s’inicia al setembre amb un concert solidari que es presenta amb el títol ‘La música curativa’. La iniciativa està emmarcada dins de l’acord signat amb el Col·legi de Metges d’Alacant amb l’objectiu de destinar els fons recaptats a la compra i distribució de material sanitari.

Les entrades estan a la venda a través de la pàgina web del ADDA amb un preu de 20 euros. S’ha habilitat, a més, fila zero per a aquelles persones que vulguen col·laborar amb donacions a partir de 20 euros. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha avançat que “està previst que el recital se celebre el 18 de setembre, sempre complint les recomanacions de les autoritats sanitàries quant a l’aforament. En cas d’haver de limitar-ho per motius relacionats amb el COVID-19, s’estudiarà la realització de diverses sessions”.

Parra ha anunciat que “aquest projecte, que uneix música i solidaritat, inclou també al llançament del primer disc benèfic de ADDA·*Simfònica, anomenat ‘Ànima. Essential Classics’, que eixirà a la venda el 13 de maig en totes les plataformes internacionals online per a donar-li la màxima projecció”.

El director de l’orquestra, Josep Vicent, ha detallat que “Ànima és un treball directe i emotiu, ple de referències al reinici i amb un repertori simfònic d’autors com Beethoven, Serguei Prokófiev, Ravel, Samuel Barber o Gustav Mahler. Set peces clàssiques dels millors compositors de tots els temps íntimes i emocionants alhora”. El treball s’editarà en format descargable i CD a la venda en el ADDA, en botigues i en les plataformes digitals amb un preu de 8,99 euros.

Per part seua, la presidenta del Col·legi de Metges, la Dra. María Isabel Moya, ha agraït a la vicepresidenta i al director de l’orquestra la seua iniciativa i suport, i confia que “aquesta campanya solidària permeta fer apilament d’un important volum de material de protecció davant l’especial vulnerabilitat del col·lectiu sanitari que està patint un elevat nombre de contagis per COVID-19 i perquè no es tornen a repetir les condicions en les quals han estat treballant, si és possible”.

El conveni entre la Fundació ADDA i el Col·legi de Metges d’Alacant va entrar en vigor la setmana passada amb la posada en marxa d’un compte bancari amb número ES40 0081 5122 1100 0129 6139 per a depositar donatius que es destinaran a dotar de subministraments de protecció a centres de salut, hospitals, centres socials i organismes de la província. El concert solidari i el disc benèfic són dues noves accions incloses dins de l’acord amb la mateixa finalitat recaptatòria.