Agricultura entrega una nova desena d’horts urbans ecològics a Altea

Agricultura entrega una nova desena d’horts urbans ecològics a Altea

La regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Altea continua treballant en l’expansió d’horts urbans ecològics en la localitat i farà lliurament aquestes setmanes d’una desena d’horts a nous usuaris. Aquests se sumen als més de 150 horts que hi ha actualment en el municipi.
Actualment, els horts urbans d’Altea ocupen 12 parcel·les amb una superfície major de 20.000 m², amb més de 150 horts que són adjudicats a usuaris, associacions o instituts públics que fan ús d’aquests.
“Els horts urbans s’emmarquen dins del projecte Altea Zero Emissions i de les polítiques que es duen a terme des d’aquest equip de govern per a fomentar l’autoconsum, el producte de km 0 i la integritat paisatgística dins del nostre nucli urbà”, ha comentat Jose Orozco, regidor d’Agricultura i Medi Ambient.
Tal com ha explicat l’edil: “la importància de la viabilitat d’aquest projecte radica en els aspectes positius que es produeixen amb el desenvolupament d’aquests espais compartits que de manera genèrica afavoreixen la conservació de la cultura agrícola conjuminant els coneixements de l’agricultura històrica i respectuosa amb els nous coneixements de pràctiques cultures ecològiques”.
Aquest és un projecte viu que no deixa d’actualitzar-se constantment com demostra la inversió de més de 13.000 euros durant l’any en closos perimetrals, pèrgoles, taules, formació i actualització de regs.
Entre els seus objectius més immediats està el garantir el seu futur i millorar l’entorn incrementat la biodiversitat en un espai periurbà per mitjà de la creació de corredors verds, al mateix temps que les persones que integren el projecte obtenen coneixements en models alimentaris basats en productes ecològics la producció dels quals afavoreix la fertilitat del sòl.
Per a això, des de la Regidoria d’Agricultura, facilita la rotació dels horts urbans que per diferents motius són abandonats, perquè nous usuaris puguen gaudir d’aquest espai.


About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X