El Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha organitzat una sèrie d’activitats amb motiu de l’eixida, el pròxim 15 de gener, de la Ocean Race. Per a això situarà un estand en els dies previs a l’eixida de la regata en el qual destaca l’aposta per la gastronomia i la història de la ciutat.

L’espai, muntat amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i situat a l’entrada al recinte del “village”, començarà la seua activitat dissabte que ve dia 7 i es mantindrà durant tota la setmana fins a l’eixida dels vaixells per a completar la Volta al Món a Vela.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha destacat la “important repercussió que té la regata a tot el món” i el “impacte positiu que genera a la ciutat, que es converteix en l’aparador perfecte per a potenciar Alacant com a destinació turística”. “És la cinquena vegada que la Ocean Race ix des d’Alacant i esperem que una edició més els alacantins i visitants gaudisquen d’aquesta experiència amb totes les activitats que es desenvoluparan la setmana prèvia al fet que salpen els equips en aquesta dura competició”, ha afegit Sánchez.

La gastronomia alacantina jugarà un paper essencial en l’estand del Patronat de Turisme. Els xefs de 12 restaurants de la ciutat realitzaran demostracions de com preparar diferents arrossos en uns “showcookings” després dels quals els assistents podran degustar el resultat. Aquesta activitat es durà a terme durant els dos caps de setmana (dies 7- 8 i 14-15) entre les 12 i les 14 hores amb tres experiències cada dia.

Després de l’última degustació d’arròs, els caps de setmana es realitzaran visites teatralitzades amb personatges del Castell de Santa Bàrbara. Així, alacantins i visitants podran aprendre sobre la història de la fortalesa i de la ciutat de la mà del rei Jaume II, Zayyán (senyor de la alcazaba), Remigio Fuster «El Bombes» (artiller de la Guerra de la Independència) i el marqués de Asfeld (mariscal francés de la Guerra de Successió). També amb la princesa Cántara, el comte de Lumiares (erudit i arqueòleg), Richard Siburch (coronel anglés de la Guerra de Successió) i la seua dona Catherine Siburch.

Així mateix, de dilluns a divendres es realitzaran al migdia les “Alacant Gastro Experience” amb les quals es donaran a conéixer productes de quilòmetre 0 típics d’Alacant i la seua història amb tastos inclosos.

D’igual manera, al llarg de tota la setmana diverses empreses turístiques de la ciutat disposaran de l’espai per a mostrar la seua oferta als visitants.