Benalúa Fest
Aquest dissabte se celebra el ‘Benalúa Fest’, un esdeveniment gastronòmic i cultural en el Mercat Municipal de Benalúa. Durant el matí, es realitzaran tallers de desdejunis saludables, estampació de bosses de roba, un showcookings d’adobs i marinats, una degustació de deshidratat i un tast d’olis i una altra de vins. Aquestes activitats estaràs amenitzades amb música en directe a la porta del Mercat. A la vesprada, l’escenari es traslladarà a la plaça Navarro Rodrigo on començarà el Benalúa Rock.
Tota la informació en: https://cutt.ly/uc1s2as

FITCA i concert solidari en el Principal
Aquest cap de setmana el Teatre Principal d’Alacant acull dues funcions del Festival Internacional de Teatre Clàssic. El dissabte a les 19 hores ‘El viatge de Isabela’, una obra de titelles i actors, amb música en directe, que conta una història d’amor i aventures a partir de la novel·la “L’espanyola anglesa” de Cervantes; i a la mateixa hora el diumenge El Bruixot torna al Principal per a presentar ‘Els déus i déu’, una historia entorn als mites grecs i com la cultura del Mediterrani va fer als seus déus a imatge i semblança seua.
D’altra banda, el dissabte a les 20 hores el Barcelona Gai Men’s Chorus presenta «We have a voice», un espectacle musical amb les cançons més significatives que els han acompanyats damunt dels escenaris. Aquest és un espectacle solidari, a favor de l’associació AODI, i està adaptat per a persones sordes i signado en Llengua de Signes íntegrament.
Venda d’entrades: www.teatroprincipaldealicante.com

Festival ‘Autsaiders Comics’
El Centre Cultural Les Cigarreras presenta el dissabte a partir de les 12 hores el ‘Autsaiders Fest’, un festival de comics amb xarrades d’autors, tallers, exposicions, signatures de comics i entrevistes. A més, a partir de les 20.30 hores hi haurà concerts i un DJ fins al tancament de portes. L’accés és lliure i les places són limitades amb prèvia reserva en secretariabuenorra@autsaidercomics.com

Inauguració ‘Surface detail’ d’Isidro Blasco
La sala d’exposicions de la Llotja va inaugurar aquest divendres l’exposició ‘Surface detail’ de l’escultor alacantí Isidro Blasco, amb sis peces, una d’elles la va fer per al Museu Thyssen. La mostra transita en equilibri entre l’escultura, la fotografia i la pintura, i es completa amb dibuixos i maquetes. Estarà disponible fins al pròxim 27 de novembre.

Música i titelles al Castell
El fenomen musical actual del nou pop espanyol, Hens (Antonio Hens), actua al Castell de Santa Bàrbara l’est divendres a partir de les 22 hores. Les seues cançons han aconseguit més de 60 milions de reproduccions en les principals plataformes de música. Entrades a partir de 18 euros disponibles en: https://cutt.ly/bccrutw. A més, aquest dissabte a les 17.30 hores el Castell també ofereix una activitat de titelles gratuïta per a gaudir en família, ‘El drac i l’elm’, una funció en la qual el Rei Jaume I s’enfrontarà a un perillós drac per a ajudar als habitants d’una xicoteta i remot llogaret.

Activitats Setmana Europea de la Mobilitat
Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, es realitzarà el Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes, el taller de conducció de patinets elèctrics i el Biciregistro, aquest divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores en la Plaça Navarro Rodrigo (Benalúa). D’altra banda, el dissabte es podrà gaudir d’un dia familiar en la Yincana per les Torres de l’Horta. El punt de partida és la Torre Reixes a partir de les 10 hores i el recorregut és lliure.
El passeig amb bici de la Ciclovía Litoral tindrà lloc aquest diumenge en ‘La Pedrera’ de 10 a 14 hores. És necessari registrar-se prèviament en la carpa, i s’accedirà al sorteig d’una de les 3 bicicletes. En finalitzar hi haurà tallers, parc lúdic-infantil amb un rocòdrom, circuit de «bicis boges», castells inflables i música. A més, al llarg de la setmana vinent continuen moltes més activitats. Tota la programació es troba disponible en el següent enllaç: www.semanamovilidadalicante.com

Taller amb vermut
El MACA proposa per a aquest dissabte gaudir d’un taller amb vermut amb dos artistes de primera línia d’avantguarda, Soledad Sevilla i Eva Lootz, atentes a les preocupacions plàstiques de la seua generació i dominades pel seu context sociocultural. D’elles coneixerem no sols la seua obra sinó també la seua vida, amb la intenció de despertar una nova mirada, que reconega el treball de la dona al llarg de la història de l’art. El taller es realitza a les 12 hores i és necessària prèvia inscripció. https://cutt.ly/8ccolcy