En aquesta 6ªEdición de Feslalí ens reinventem. Ja no podem veure la «Vie en Rose», d’això s’ha encarregat el bacteri Xylella fastidiosa que ha acabat amb bona part dels ametlers del poble.

El programa d’erradicació vigent, imposat des d’Europa, i executat per la Generalitat Valenciana durant aquests últims 4 anys ha tingut conseqüències nefastes per a Alcalalí. Desenes i desenes de abancalamientos d’ametlers en plena producció han sigut arrancats i els arbres triturats, agreujat enormement la situació, ja de per si mateix molt fràgil, del sector agrícola.

El cultiu de l’ametler a Alcalalí no té únicament una dimensió agrícola. És un dels nostres majors valors paisatgístics, un senyal d’identitat dels nostres veïns i veïnes que generació a generació han custodiat el territori.

A Alcalalí no ens rendim. Estimem la nostra terra, per això resistim i resistirem. En aquesta 6a Edició del Feslalí «Alcalalí sense flor» volem reivindicar el nostre cultiu més emblemàtic, homenatjar el treball dels nostres agricultors i apostar pel respecte al territori.

Programa d’activitats

Sota el lema “Feslalí, #AlcalalíSenseFlor” us oferim, amb la mateixa il·lusió que les edicions anteriors, un programa d’activitats del 5 al 20 de febrer que pot consultar-se en www.feslali.com.

Iniciem Feslalí, el primer cap de setmana de febrer, amb la 6ªEdición de la Marató Fotogràfica #AlcalalíSenseFlor. Les persones interessades a participar poden realitzar la seua inscrpción gratuïta fins a l’1 de febrer en www.feslali.com.

La cultura i història també són presents en el programa. La Torre Medieval i el Museu Etnològic estaran oberts al públic i podran visitar-se dues exposicions: «Aleshores, llavors» i «Exposició Urbana».

«Aleshores, llavors» és una mostra expositiva de l’artista local Laura López Chesa, en la qual es descriu l’ametler d’una manera conceptual i metafòrica. En aquesta, podrem veure representades les fases vitals d’aquest arbre fent al·legoria al cicle de la vida.

Amb l’Exposició Urbana hem volgut omplir els carrers d’Alcalalí de flor. L’exposició proposa un recorregut circular de fotografies participants en les últimes edicions de la Marató Fotogràfica.

D’altra banda, proposem 5 rutes tematizadas, de diferent dificultat, perquè tries la que millor s’adapte a tu. Per a participar és necessària la inscripció a través de www.feslali.com.

Malgrat la COVID’19 i la Xylella, resistim, seguim en peus i llestos per a continuar oferint el millor d’Alcalalí. Això sí, amb menys flor però amb la mateixa il·lusió de sempre.