L’Ajuntament d’Alcoi va aconseguir el mes de juny passat una subvenció en la convocatòria plantada per a obres de millora en masses i terrenys forestals municipals, per a executar per la Diputació Provincial d’Alacant i per un pressupost de 50.000 euros. En concret l’ajuda ha sigut per a dur a terme les obres de millora forestal en la muntanya Mes de la Cova i pintures rupestres de la Sarga.

Els treballs s’han dut a terme per tindre una millora en la sanitat forestal. Les actuacions concretes han consistit en l’eliminació d’arbrat mort en rodals molt afectats, el tractament selvícola de vigorització, paisatge i prevenció d’incendis en pinar, també han fet un resalveig de carrascar; és a dir han eliminat els peus dèbils per afavorir els dominants. A més han fet millores per a la fauna amb la sembra cerealística amb vàries llavors barrejades i una plantació agroforestal gran de 25 Ficus carica (figuera)

Cal ressaltar que es van presentar un total de 13 ajuntaments i només quatre projectes van aconseguir aquestes ajudes, desestimant les sol·licituds de la resta de sol·licituds en haver aconseguit menor puntuació en la baremació pel que no han pogut ser ateses per insuficiència pressupostària, tal com han indicat des de la Diputació d’Alacant.

“Vull agrair la gran faena que fa el personal tècnic del Departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi i com no. a la Diputació d’Alacant per haver llançat aquestes ajudes. En aquest cas han treballat per a poder aconseguir aquesta subvenció molt necessària per a millorar la nostra muntanya en uns terrenys forestals municipals, sanejant-los, actuant per a previndre incendis i també amb millores per a la fauna amb diverses plantacions” ha destacat l’edil de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.