La Fundació Caja Mediterráneo presenta en la Sala d’Exposicions Emilio Varela d’Alacant la mostra “Anatomia d’un mite”, una exposició que presenta l’obra de l’artista il·licitana Susana Guerrero i que es pot visitar des del 5 de desembre al 13 de gener.
El vicepresident de la Fundació Caja Mediterráneo, Miguel Valor, ha presentat als mitjans l’exposició, acompanyat de la pròpia artista Susana Guerrero. Dimecres que ve, 12 de desembre, es presentarà el catàleg de l’exposició en un acte que tindrà lloc en la mateixa Sala “Emilio Varela”
Miguel Valor ha afirmat que “és un honor per a la Fundació Caja Mediterráneo acollir aquesta magnífica exposició que repassa l’obra de Susana Guerrero”.
Així mateix, Valor ha destacat “que aquesta exposició serveix per a posar de manifest, una vegada més, el compromís i el suport que la Fundació Caja Mediterráneo manté amb els artistes de la nostra terra. La nostra xarxa centres presta una especial atenció a la producció d’artistes del nostre àmbit d’actuació, amb l’objecte de fer arribar al gran públic l’obra dels nostres més destacats creadors.”
“Anatomia d’un mite” reuneix 29 obres que Susana Guerrero ha realitzat durant els últims sis anys. L’exposició gira entorn d’una reformulació molt personal, i des del punt de vista femení de Guerrero, de supersticions, mites, llegendes i tradicions populars, tot açò unit pel dolor com a fil conductor.
La mostra està composta per 21 escultures, una instal·lació, tres 3 dibuixos, dos gravats (xilografia i collagraph) i dues instal·lacions de xilografies sobre pell i ceràmica. En “Anatomia d’un mite” es poden veure obres de les sèries “No em talles el cap!”, “Llet negra, deu de mort”, “La mare i el temps” i “L’Escorxada”.
L’exposició “Anatomia d’un mite” es va obrir al públic el dimecres 5 de desembre i es podrà visitar fins al 13 de gener en la Sala d’Exposicions Emilio Varela d’Alacant (Av. Ramón y Cajal, 5). L’entrada és lliure i l’horari de visita és de dimarts a dissabte de 16:00 a 21:00 hores, amb visites guiades a les 18 hores, i els diumenges i festius de 10 a 14 hores, amb visites guiades a les 12h.
Susana Guerrero
Susana Guerrero (1972, Elx) és Doctora per la Universitat Miguel Hernández d’Elx i Llicenciada per la Universitat Politècnica de València en Belles arts en les especialitats d’Escultura i Gravat. Gràcies a beques de residència i producció en art, va ampliar els seus estudis a Grècia (1997), Mèxic (1998, 2000 i 2002) i Alemanya (2005), que han marcat el seu quefer, quant a la pràctica artística es refereix, doncs imbuïda plenament de l’esperit de les seues mitologies, conviu amb elles, fent-les seues i expressant-se a través dels personatges i les històries que poblen les seues obres.
En l’actualitat és professora de la Facultat de Belles arts d’Altea, Universitat Miguel Hernández i sotsdirectora del Departament d’Art de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.
La seua obra s’ha exposat en diversos museus i galeries entre els quals destaquen el Museu de Antioquia (Medellín, Colòmbia), Tanzfakture (Colònia, Alemanya), Galeria Thomas Jaeckel, (Nova York, Estats Units), Centre Botí (Santander, Espanya), Taller Experimental de Gràfica de l’Havana (Cuba), MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant (Alacant, Espanya), Fàbrica de l’Art Cubà (l’Havana, Cuba), Galeria Odalys (Madrid, Espanya), Palazzo Regi Càller (Sardenya, Itàlia), Centre Museu Art Modern de Santo Domingo, (República Dominicana), Museu Art Contemporani de Guatemala (Guatemala), galeria Dipòsit 14 (Madrid, Espanya), Centre Cultural d’Espanya (Miami, Estats Units), Institut Cervantes de Tànger (el Marroc), galeria Planetari, Serre vaig donar Vila Rivoltella (Trieste, Itàlia), Museu Ciutat Juárez (Mèxic), Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (Espanya), galeria Universitat de Manzanillo (Mèxic), Calcografia Nacional (Madrid, Espanya), Haus der Kunst (Munich, Alemanya), Kunstlerhaus (Munich, Alemanya), Institut de Mèxic a Espanya (Madrid, Espanya), galeria Charpa (València, Espanya), galeria del Bosc de Chapultepec (Mèxic D.F.), galeria Depòsit (Alacant, Espanya), galeria Punt i Línia (Oaxaca, Mèxic), Centre Exposicions de BBAA (Atenes, Grècia), Kazni Nowej (Cracovia, Polònia), galeria Aural (Alacant, Espanya), Institut Valencià d’Art Modern (València, Espanya), MACUF (la Corunya, Espanya) o International Center of Índia (Nova Delhi, Índia).
Comentarios