El dimarts es va presentar el llibre “Escriptors VI” editat per la Universitat d’Alacant en el qual s’arreplega la campanya llançada en 2017 sobre Escriptors Vaig veure en la qual els comerços de Villena arreplegaven textos de 75 escriptors i escriptores villenenses de totes les èpoques.

 

El llibre Escriptors i escriptores Vaig veure va ser presentat en el Casino Villenense de la CAMV. L’acte va estar presidit per Josefina Bueno, Directora d’Universitat, Recerca i Ciència de la Generalitat Valenciana a la qual van acompanyar l’Alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre i la directora de la Seu Universitària, Mari Ángeles Alonso.

La campanya de “Escriptors Vaig veure” va ser un projecte ideat per l’Associació de Comerços i Serveis Vaig veure amb la qual unir comerç i literatura. De la mà de Pepe Silva i Ana Valdés la campanya es va enfocar a donar visibilitat a escriptores i escriptors de la nostra ciutat, o estretament relacionats amb ella a través dels 75 aparadors dels comerços associats a la campanya.

Escriptors des de Rodrigo Gabaldón de 1670 fins a l’actualitat amb els quals es va cercar que existira una connexió entre la temàtica dels seus textos i el comerç assignat. “Traure avant aquest projecte va ser una metàfora de l’activitat diària que realitzen els comerços, amb ganes que la gent òbriga la porta i conega el que ofereixes”, va destacar Valdés.

Van ser seleccionats fragments de novel·la, teatre, poesia o assaig entre uns altres i el que en el seu moment va ser una campanya amb la qual el públic havia de connectar els textos amb el comerç on apareixien exposats, avui és un llibre publicat gràcies a la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant. “Em sembla una campanya que ha aconseguit teixir comerç i literatura, que semblen plantejaments pràcticament incompatibles”, va subratllar Josefina Bueno qui fóra Directora d’Extensió Universitària de la UA i una de les propulsoras de la seu universitària en la nostra ciutat. “La seu de Villena és una de les més actives perquè la resposta ciutadana és absoluta”.

El llibre manté el fidel reflex del que va anar la campanya amb els textos, noms i breu explicació dels autors i autores i el comerç on van estar exposats en l’aparador. El llibre té un preu de 10 euros la recaptació íntegra dels quals va destinada a la construcció del nou asil a Villena. Poden adquirir-se els llibres a través dels comerços associats de Villena. “Aquest llibre naix filant carrers, filant vendes i filant gent i serveix per a acostar la literatura oculta, que per ser local, a voltes no és valorada com la qual ve de fora”, va sentenciar l’Alcalde.

Des de l’Ajuntament de Villena, l’Associació de Comerços i Serveis Vaig veure i la Universitat d’Alacant es convida a la ciutadania a adquirir aquest exemplar del llibre que arreplega un recorregut per la literatura sorgida a Villena en els últims segles i dècades. Un regal perfecte per a aquest Nadal amb el qual a més es col·labora en la construcció del nou asil d’ancians de la ciutat