Dilluns que ve, primer d’octubre, la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) acollirà la presentació de la novel·la La memoria robada, d’Andrés Rodríguez. L’acte de presentació, a les 19 hores, comptarà amb les intervencions, a més de l’autor, de Josep Ochoa, director general de Responsabilitat Social i Foment d’Autogovern; Carlos López, bisbe de l’Església Espanyola Reformada Episcopal, i David Manzanas, pastor protestant de l’Església Evangèlica Espanyola.
Ambientada a la ciutat d’Albacete, La memoria robada comença el 1929, un temps en el qual mentre que a Wall Street els inversors es llancen al buit, Sebastián Rodríguez Gómez caurà a la vida en la capital manxega en plena dictadura del general Primo de Rivera. La seua infantesa travessarà la Segona República però, quan esclate la Guerra Civil, el xic i els seus germans es veuran obligats a buscar refugi en un baixador del tren.
En una Espanya devastada per les bombes i les venjances de la dictadura, el jove creixerà turmentat per la poderosa Església catòlica, en la qual els pecats mortals o el purgatori són els càstigs cruels d’un déu inaccessible. Seran els protestants els que, des de la clandestinitat, li oferiran la seua primera Bíblia. Serà llavors quan obrirà els ulls a un món nou i reformat en el qual es trobarà amb Eunice, la dona amb qui compartirà una fe prohibida.
Comentarios