L’Auditori de La Nucia va acollir divendres passat 4 de novembre el concert de Ara Malikian, que va penjar el cartell de “entrades esgotades”. Més de 600 persones van gaudir del virtuosisme del violinista libanés que va actuar al costat del pianista cubà Iván “Melón” Lewis. El públic va acomiadar en peus amb una gran ovació de diversos minuts als músics per la seua gran actuació.
En aquest muntatge del seu gira mundial, Ara Malikian basa aquest concert en un símil musical de creixement i evolució amb el del seu fill. El polifacètic artista va presentar en l’Auditori de La Nucia un format íntim de piano i violí per a gaudir de l’essència i la versatilitat d’aquest gran violinista, que va incloure l’Auditori de La Nucia dins del seu gira mundial “The Ara Malikian World Tour”, on ha actuat en grans teatres del món com el Carnegie Hall de Nova York o el Teatre Real de Madrid. Ara Malikian sempre s’ha caracteritzat per ser un músic que es deixa portar per les influències de diferents cultures i com un gran experimentador musical. 
Connexió amb el públic
Públic de totes les edats, des de xiquets a persones majors, van omplir les 600 butaques de l’Auditori, per a aquest concert de Ara Malikian. El violinista libanés va començar el seu concert començant a tocar des del pati de butaques per a pujar a l’escenari, on va estar acompanyat pel pianista cubà Iván “Melón” Lewis. Aquest concert en format íntim va tindre una cuidada posada en escena i una gran il·luminació, que va projectar diferents formes sobre el sostre de l’Auditori, per a recrear diferents atmosferes.
Des de les primeres notes Ara Malikian va connectar amb el públic nuciero que no va deixar d’aplaudir-li i victorejar-li durant tota l’actuació. El violinista va explicar cadascuna de les seues interpretacions i fins i tot va comentar el procés creatiu de cadascuna d’elles i en quin moment de la seua vida les va compondre. Durant aquests “speech” va fer riure als espectadors, demostrant els seus grans dotes com a “monologuista” també. En el concert va tindre un duel interpretatiu i de complicitat amb el pianista cubà Iván Melón Lewis, al qual va reptar fins i tot a ballar ballet, però finalment no es va produir aqueixa actuació.
La gran ovació final del públic va fer que regalar una “bis final”, amb el qual va acabar el concert, amb tot el públic en peus aplaudint. Una nit memorable que passarà a la història de l’Auditori de La Nucia, com un dels grans concerts d’aquesta sala que compleix en 2022, 15 anys de vida.
Entrades esgotades
Les localitats per a aquesta actuació de Ara Malikian es van esgotar cinc dies abans del concert. El violinista libanés arribava a l’Auditori de La Nucia, dins del seu gira “The Ara Malikian World Tour”, després de triomfar per l’Argentina, l’Uruguai i Portugal. Després del seu concert a La Nucia Llaura Malikian recorrerà ara diferents teatres i auditoris de tota la geografia espanyola.
Tercera actuació a La Nucia
Es tractava de la tercera actuació de Ara Malikian a La Nucia, després de debutar en 2007 dins del “Festival dels Nits”, on va realitzar un concert a l’aire lliure en l’ermita de Sant Rafael. La seua segona actuació va ser en 2015 en el Pavelló Camilo Cano dins de la Gala Nacional de l’Esport.