L’Alfàs del Pi es prepara per a viure una setmana de vetlades musicals gratuïtes de la mà dels participants en el trentè Curs Internacional per a Instrumentistes de Piano, Entenimentada, Guitarra Flamenca, Cante, Adreça d’Orquestra, Cor i Banda i Música de cambra, que se celebra en el municipi fins al pròxim 28 de juliol. Un esdeveniment que que té com a principal fi la formació d’intèrprets d’excel·lència nacional i internacional. Enguany participen més de cinquanta músics d’edats compreses entre els 10 i els 45 anys.

Per sisè any consecutiu, l’Alfàs del Pi es converteix en seu d’un curs de consolidada trajectòria que destaca per la notorietat del professorat. L’equip està format per eminents intèrprets de reconeguda talla internacional, encarregats d’impartir durant tota la setmana classes magistrals: Miguel Baselga en la modalitat de piano; Joaquín Palomares, Katalin Sebestyén i Anar María Valderrama, en violí; Isabel Villanueva, en viola; Rafal Jezierski, en violoncel; Magdalena Llamas, en cant; Margarita Lorenzo de Reizabal, en adreça de conjunts instrumentals, orquestres i bandes, i Elena Segura com a pianista acompanyant.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs, Mayte García, ha destacat durant l’acte d’obertura que es tracta de “un curs molt reconegut per la qualitat de l’ensenyament i l’excel·lència del professorat”.

Les classes magistrals es desenvolupen en el Centre Social Platja Albir, en la Casa de Cultura i en el CEIP Racó de l’Albir. A més, com a activitats complementàries, el curs contempla un interessant programa de concerts de música de cambra de professors i alumnes, una setmana de vetlades musicals gratuïtes obertes a la participació de tota la ciutadania. El dijous actuaran en el Faro de l’Albir; el divendres, en la Fundació Frax i, finalment, el concert de clausura serà el dissabte 28 en el Centre Social Platja Albir. Totes les actuacions seran a les 20:00 hores, a excepció de la qual s’ha programat el divendres en la Fundació Frax, prevista per a les 22:00 hores.

Mayte García va aprofitar la inauguració d’aquest dimarts per a animar als i les alumnes participants, d’edats compreses entre els 10 i els 45 anys, a seguir pel camí de l’excel·lència. “Agrair a l’organització el que haja triat l’Alfàs un any més per a realitzar aquest curs, que ja s’ha consolidat en la nostra agenda cultural com un de les activitats musicals més importants de l’estiu”, ha manifestat l’edil. A continuació, Ana Rascova va interpretar al piano ‘Rondeña’, d’Isaac Albéniz.

En aquest curs es fomenta l’activitat, la versatilitat de la creació musical i s’ofereix als músics participants els mitjans necessaris per a aconseguir la més alta especialització. A més, amb la finalitat de promocionar als millors estudiants i sota la supervisió del claustre de professors, l’organització del curs seleccionarà a un solista o a una agrupació de càmera consolidada per a la realització d’un concert en la temporada 2018-19 de l’Ateneu Musical Mirandés, en Miranda d’Ebro (Burgos). En la passada edició, el premi ho va obtenir Vera Panitch i també es va concedir un accésit al duo format per Matthias Emmerink i Isabel Calvo.