El Col·legi Diocesà Santo Domingo d’Oriola ha acollit aquest matí la inauguració de la Reunió Anual de Directors-es de l’Institut Cervantes que per primera vegada se celebra a la Comunitat Valenciana i que compta amb el suport de la Diputació d’Alacant, de l’Ajuntament oriolà i de Casa Mediterrani, entre altres institucions.

El president de la institució provincial, César Sánchez, ha participat en l’obertura d’aquest esdeveniment al costat del nou director de l’Institut, Luis García Montero, el secretari d’Estat de Cooperació Internacional, Juan Pablo de Laiglesia, i l’alcalde, Emilio Bascuñana.

Sánchez ha destacat “la important labor que desenvolupa aquest ens com a eix fonamental de l’acció cultural del nostre país i un dels nexes més potents entre les nacions que comparteixen l’ús del castellà”.

Així mateix, ha coincidit amb el primer edil en què aquesta Reunió consolidarà Oriola com a capital cultural de la Costa Blanca, municipi que ha impulsat amb diferents activitats la celebració Any Hernandiano.

D’altra banda, el president de la Diputació ha defensat l’interès de la Diputació per fomentar el turisme idiomàtic en la província, “una estratègia que està donant bons rèdits: en 2017 més de 50.000 alumnes estrangers d’espanyol van estudiar l’idioma en les universitats d’Alacant i Miguel Hernández”.

Precisament el turisme idiomàtic i cultural centrarà l’última de les sessions de treball que se celebren en el Col·legi de Santo Domingo. En total, el conclave cervantino s’organitza en nou sessions a porta tancada en les quals s’examina en profunditat el funcionament, treball, problemes i reptes de l’organisme. Les conclusions es donaran a conèixer dijous que ve.

Fins a dijous que ve, aquest cim anual reuneix a Oriola i a Alacant a més de 70 directius a Espanya i en 60 centres en l’estranger. La memòria inesborrable de Miguel Hernández en el 75º aniversari de la seua mort, i de qui Luis García Montero és un expert, va planejar sobre una sessió d’obertura en la qual va haver repetides referències a altres dos grans escriptors de la Comunitat Valenciana: Azorín i Gabriel Miró.