Amb el lema “Assaboreix-lo una vegada més” arranca aquesta setmana l’edició número 14 del Concurs de Tapes d’Elx, DESTAPATE. Del 28 de setembre al 5 de novembre es podran degustar a la ciutat més d’una vintena de tapes en més d’una quinzena de restaurants repartits per diferents zones i barris.

Es recupera així, sis anys després, aquest tradicional certamen que naixia en 2005 per a potenciar la creativitat de les receptes il·licitanes, dinamitzar la ciutat a la tardor i atraure visitants. En aquesta ocasió s’han unit en l’organització les associacions d’Empreses Turístiques (AETE) i d’Hostaleria d’Elx. L’objectiu: divulgar i difondre l’oferta gastronòmica de la ciutat així com els seus bars i restaurants.

Les tapes presentades es podran degustar a un preu de 3 euros fins al 5 de novembre i optaran als premis de ‘Millor tapa’, ‘Premi a la Tapa Més Creativa’ i ‘Premi al Millor Servei Oferit’. El jurat estarà format per persones de la vida social, cultural i pública de la ciutat i altres relacionades amb el món de la gastronomia. El 6 de novembre els establiments participants hauran de presentar les seues creacions en el lloc del lliurament de premis i es donarà a conéixer la decisió del jurat.

Aquesta iniciativa, que va celebrar la seua última edició en 2017, compta amb la col·laboració de VisitElche i la regidoria de Comerç i Hostaleria de l’Ajuntament d’Elx. Un certamen que a més coincideix enguany amb la celebració d’esdeveniments destacats a Elx com el Festival Medieval d´Elx, Alacant Gastronòmica o la campanya de la magrana i el dàtil.

Entre les tapes hi ha propostes per a vegetarians, vegans, celíacs i intolerants a la lactosa. ‘Fulla de Shiso, tonyina roja i fum, harissa i roses de creïlla’, ‘Bombons de pernil, compota de poma i foie, ‘Lingot de pericana, terra d’oliva negra & allioli de yuzu’ o ‘Coliente chicken yoyison’ són només alguns dels suggeridors exemples de plats que des d’aquest dijous 28 de setembre es poden provar fent la ruta pels diferents establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa.

Es podrà seguir tota l’actualitat del certamen, així com consultar les tapes i bars i restaurants participants, a través de la web www.detapasporelche.com i mitjançant les xarxes socials, amb el compte de Twitter (www.twitter.com/destapatelx), Facebook (www.facebook.com/destapatelx) i Instagram (https://www.instagram.com/destapatelx/).

Amb el 14 DESTAPATE torna perquè el tradicional Concurs de Tapes d’Elx que suma un nou empenyiment a l’oferta de restauració i suposa un atractiu més per a dinamitzar la ciutat a la tardor.