Amb motiu de l’aniversari de la defunció de Miguel Hernández, el pròxim 28 de març més de mig centenar de filipins retran homenatge al poeta amb la recitació en línia de la “Triava”, el poema que Hernández va compondre en memòria al seu amic Ramón Sijé. L’acte, organitzat per l’Institut Cervantes de Manila, la biblioteca del qual porta el nom del poeta d’Oriola, pretén difondre entre el públic filipí l’obra de Miguel Hernández i acostar el seu llegat literari a noves generacions.
“Aquesta activitat suposa una oportunitat per a retre homenatge a un dels grans autors de la literatura en espanyol del segle XX. Fa unes setmanes, la Biblioteca Miguel Hernández de l’Institut Cervantes de Manila va llançar una invitació a tots aquells manileños que volgueren participar en la declamació de la “Triava a Ramón Sijé” i la resposta ha sigut molt positiva”, assegura Javier Galván, director de l’Institut Cervantes de Manila.
Des de l’anunci de la convocatòria, desenes de voluntaris s’han acostat a la Biblioteca Miguel Hernández de l’Institut Cervantes de Manila per a gravar els seus recitats de diversos versos del cèlebre poema. A partir d’aqueixos enregistraments s’ha recopilat un vídeo que es publicarà el 28 de març de 2023 en les pàgines de Facebook (www.facebook.com/institutocervantesmanila) i Youtube (https://www.youtube.com/institutocervantesmanila) de l’Institut Cervantes de Manila.
Amb aquesta aquesta iniciativa, l’Institut Cervantes de Manila busca també fomentar la passió per la poesia en el públic en general i destacar la importància de la figura del poeta en la cultura espanyola i els seus vincles amb altres escriptors filipins que, com José Rizal, van morir víctimes de la intolerància.