El programa Reminiscències. Art i Cultura contra l’Alzheimer naix l’any 2012 com a projecte pioner en la Comunitat Valenciana, amb la idea de convertir el MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant en un espai on implicar persones amb Alzheimer i els seus acompanyants en un viatge a través de l’art i la cultura, redescobrint la seua imaginació i el seu potencial creatiu. Durant aquesta edició, cada mes, els participants descobriran de nou el museu de la mà d’Ester García Guixot d’Extraradi.

En la seua voluntat de continuïtat durant aquests anys, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant i la Fundació Manuel Peláez Castillo han establit forts llaços de col·laboració per a generar aquest programa.

La sessió que va tindre lloc dilluns passat ha versat entorn de l’obra de Temps (2008) d’Eugenio Ampudia de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo, en la qual estableix una paradoxa en la representació del temps. La paraula TEMPS desconstruida en 17 trossos es converteixen cadascun en agulles de rellotge i d’alguna forma, expliquen que el temps passa per davant de nosaltres i mai es per a. De la mateixa manera que la música interpretada per Benjamin Sun que acompanye l’activitat.