Broken Land és la sinergia de llenguatges escènics on la música és el punt de partida. L’escena és el lloc de trobada entre paraules i cançons, les imatges i audioviduales i el moviment del cos i l’expressió. Tot això en forma de concert. Darrere un pensament, Broken (trencar) land (les creences limitants que hem heretat de la nostra terra.)

La música està creada mitjançant un format digital que serà acompanyada en directe per instruments analògics, aportant-li matisos com a color i textura. La composició musical prèvia es compon d’una estructura sòlida d’instrumentació simfònica des del teclat mestre i alguns loops propis del programa de muntatge musical. Les lletres conformen la dramatúrgia de l’espectacle que tenen com a objectiu plantejar i qüestionar un fenomen social contemporani com és l’herència de la tradició que actua com a limitació per al descobriment de qui som realment, limitant la llibertat a l’estem destinats a gaudir. Trair la tradició és un cridat a qüestionar els automatismes que adquirim per pertànyer a una cultura determinada que no triem al principi i que es transfereix de generació en generació.

Els objectius del projecte:

-Exhibició de l’espectacle en un teatre o centre de cultura de la ciutat d’Alacant.

-Plantejar preguntes a l’espectador.

-Arribar a una narració conjunta espectacle/públic durant la representació, mitjançant una composició que no tanca les idees sinó que les evoca i suggereix.

En conclusió, amb motiu de l’absència d’ajudes econòmiques que han obtingut i al costat del fet que opten per la iniciativa privada i l’autogestió dels seus espectacles, han decidit bolcar les seues energies a obtindre recaptació per altres vies. Ens Hem topat en innombrables ocasions amb la dificultat per a finançar espectacles que no poden etiquetar-se en una sola disciplina i aquesta circumstància ens ha motivat per a fer-ho través d’un Crowfunding.

Ací pots escoltar l’àlbum

https://viika.bandcamp.com/album/broken-land

Ací pots veure el Crowfunding:

https://www.lanzanos.com/proyectos/viika-estreno-de-broken-land-espectaculo-musical/

VIIKA versus Vera Lebrón

Vera Lebrón es va formar a París, a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq. Abans s’havia iniciat en el món de l’escriptura treballant per a alguns mitjans de premsa escrita i havia aprofundit en la qüestió social amb els seus estudis i posteriors treballs en Sociologia. En la seua tornada a Espanya, en 2004, va formar la companyia Silenci Teatre amb l’estrena d’Infaust: retrat d’una família feliç, guardonada a la millor obra i millor interpretació, entre altres, en diferents festivals de la província. A partir d’ací escriu i dirigeix nombroses obres que mostren un llenguatge personal on dóna cabuda a altres llenguatges escènics com són: Morphea, Cremor o la indigestió de ser un mateix, Ofelias, Mirta i Bob, La vertadera naturalesa del punk i La dona pont. Va completar la seua formació tant en dansa com en teatre amb Isabel Úbeda, Igor de Quadra, Norman Taylor i Leticia Ñeco. Des d’aquest moment aprofundeix en el llenguatge del moviment i la dansa teatre. En ella amplia la seua visió del fet escènic i el plasma en peces en col·laboració amb altres artistes com són 40m2 amb el poeta Nelo Curti i el músic Lucas Bramucci. Edie-dónes emotional. Performance art music juntament amb la banda de rock Marx. I en l’actualitat prepara la seua col·laboració com a intèrpret i coreògrafa per a la peça Altres ulls de la companyia Matuska Project. Ha treballat per a la companyia teatral Ferroviària d’Elx i amb els coreògrafs Leticia Ñeco amb la peça de dansa-teatre Clavat Claus, i Fructuoso Gil amb la peça Prostibulari. La seua trajectòria és individualista i eclèctica, i ha optat per dur a terme les seues pròpies creacions mitjançant la companyia des de diferents llenguatges escènics i integrant diversos recursos artístics com la dramatúrgia, el moviment, la música i la narrativa visual. Actualment ha obert un nou camí cap a la música amb una proposta sostinguda per sons electrònics i un spoken word absolutament personal, on dóna eixida a nova dramatúrgia des d’aquest nou format. També ha col·laborat en diferents curts alacantins i ha format part del professorat especialitzat de l’Escola d’Interpretació de Ciutat de la Llum d’Alacant.

VIIKA va ser una de les tres finalistes en el Concurs Emerge Alacant.

Altres notícies:

Emerge Alacant i el nou projecte de Viika

Creadoras. Mujeres a cel descobert: Vera Lebrón

Vera Lebrón: Viika