Aquest pròxim dimecres, dia 17 d’octubre, continuarà, a les 19:30 hores, en la Casa Natal de Miguel Hernández l’II Cicle de Trobades amb la Poesia, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiano”.

El cicle, coordinat igual que el primer per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

Aquest pròxim dimecres participaran Cleofé Campuzano i José Manuel Ramón.

Cleofé Campuzano va nàixer a Múrcia en 1986. És poeta i gestora cultural. Va iniciar els seus estudis universitaris en Filologia Hispànica, posteriorment es va graduar en Educació Social i es va especialitzar en el vessant sociocultural, a través d’estudis de postgrau en educació, mediació i museus, per la Universitat de Saragossa i per la Universitat de Múrcia. Ha col·laborat en diversos mitjans amb treballs científics i ressenyes, i ha participat en revistes de poesia i espais literaris com “La Galla Ciencia”, “Empireuma”, “El Coloquio de los Perros”, “Círculo de Poesía”, “Oculta Lit”, “Crátera”, entre unes altres. Actualment compagina la producció literària amb treballs de recerca en la Universitat de Lleida i el comisariado pedagògic d’art contemporani. “El vuit de les abelles” (Esdevenir, 2018) és el seu primer llibre publicat fins ara.

Per la seua banda, José Manuel Ramón, nascut a Alacant en 1966, va ser membre fundador de la revista de creació “Empireuma” en 1985 i codirector de la mateixa fins a 1991. Actualment resideix en Fuengirola (Màlaga). Apareix inclòs en les antologies “Escrito en Alicante” (Alicante, 1985), “Muestra de Joven Poesía Hispánica” de la revista “Ventanal” (Universidad de Perpiñán, 1986) y “El libro de plomo” (Orihuela, 2013). Així mateix els seus treballs apareixen esmentats en l’assaig “Polifonía de lo inmanente. Apuntes sobre poesía española contemporánea (2010-2017)”, de Gregorio Muelas i José Antonio Olmedo (Lastura Ediciones y Editorial Juglar, 2017). Ha col·laborat en les revistes “Acantilados de Papel” (Murcia), “Ágora-Digital” (Murcia), “Excodra” (Barcelona) y “Tinta China” (Sevilla). Ha publicat la plaquette “Génesis del amanecer”, amb pròleg de Jorge Cuña Casasbellas (Orihuela, 1988), y dos llibres de poemes: “La senda honda”, amb próleg de José Luis Zerón Huguet (Devenir, 2015), y “La Tierra y el cielo”, amb pròleg de Miguel Veyrat (Ars poética).