El concert del passat divendres 25 en el ADDA, titulat “Els colors del cor”, va ser una experiència musical a través d’una posada en escena sensorial i minimalista, amb música barroca, instruments d’època, expressió corporal, colors i danses.
La Galeria del Claroscuro és un grup dedicat a la interpretació de la música de cambra barroca. Naix l’any 2009 com un projecte de fer música barroca amb instruments antics i criteris historicistes, submergint-se en una profunda investigació del repertori i les antigues pràctiques interpretatives.
La seua contínua inquietud artística i l’experiència acumulada pels seus components durant anys de rodatge i estudi, fan que les seues interpretacions compten amb l’energia, frescor, agilitat i virtuosisme necessaris per a arribar al cor del públic, que sempre queda marcat per l’entusiasme de les seues interpretacions.
Autors com Zarlino, Galilei, Keiser, Mattheson o Rameau vinculen la música i les emocions donant forma a la Teoria dels Afectes Musicals. En el segle XVIII el músic i teòric J. Mattheson va arribar a teoritzar sobre 26 afectes diferents, que es van englobar en els 4 temperaments bàsics: optimista, colèric, flegmàtic i malenconiós.
El ensemble La Galeria del Clarooscuro compleix enguany el seu desé aniversari de trajectòria dedicada a la música històrica. Gràcies a la seua àmplia experiència artística i pedagògica han pogut portar a l’escenari projectes didàctics de gran interés. Dirigits a adults, a famílies i a escolars, els seus concerts s’han guanyat el reconeixement de tots els públics, aconseguint el seu noble objectiu: la difusió i gaudi de la música antiga entre melòmans i noves generacions.
Anabel Sáez, directora artística del grup, desenvolupa una intensa labor en el camp de la música antiga com clavecinista, continuista i pedagoga, però també exerceix tasques de programació i producció, així com de divulgació musical des del programa ‘En clau de música’, en Ara com ara de Ràdio Alacant Cadena Ser.
Els seus components van ser, Anabel Sáez, clau i direcció artísitca, Eva Narejos, coreografia i moviment expressiu així com José Fernández Vera, traverso barroc.
Comentarios