El nom de Carmelo Gómez ja llueix en una de les butaques del Teatre Chapí de Villena, una decisió de l’equip de Govern en reconeixement a la grandesa teatral i a la trajectòria artística de l’actor lleonés. A l’acte de ‘bateig’, van acudir l’alcalde de la ciutat, Fulgencio Cerdán; l’edil de Cultura, María Server; el regidor d’Hisenda, Juan José Olivares; així com el director del teatre, Francisco Flor.

Cerdán considera que “un Teatre com el Chapí, que és un dels grans de tota Espanya per la seua història i pel nivell de la seua programació, no podria deixar de comptar al pati de butaques amb un dels actors més importants de la història del nostre cinema i el nostre teatre: Carmelo Gómez”, i va afegir que amb “el seu nom en una de les butaques, el Chapí és hui més gran, més important”.

Carmelo Gómez va posar en la butaca que ja llueix el seu nom i va signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Villena, després de la seua representació teatral que va omplir el teatre en la nit del dissabte.

L’acte de reconeixement es va produir, després de la representació de l’obra ‘Les Guerres dels nostres avantpassats’, que protagonitza Carmelo Gómez al costat de Miguel Hermoso. Una obra de Miguel Delibes adaptada al teatre i que és considerada com un dels al·legats contra les guerres més profunds de la literatura espanyola.

Palmarés de Carmelo Gómez

Gómez atresora el Goya al Millor Actor en 1994 per ‘Días contados’ i el Goya a l’Actor de Repartiment en 2006 per ‘El Método’, a més de comptar amb dos premis Max de les Arts Escèniques, en 2004 com a actor de repartiment per ‘El Sopar’, i en 2016 com a millor actor per ‘El Alcalde de Zalamea’. Compta amb el Premi Nacional de Cinematografia en 1995 i 2013, entre molts altres reconeixements. Aquest actor ha treballat en prop de 40 pel·lícules, en diferents sèries de televisió de gran èxit i ha protagonitzat un elevat nombre d’obres teatrals.

La butaca, en el suport de la qual ja llueix el nom de Carmelo Gómez, acompanya a altres insignes figures de les arts que també té el seu espai com Juan Diego Botto, Ana Belén i Carmen Linares.