L’aforament de la plaça de l’Ajuntament es va omplir de públic la tarde-nit del diumenge per a escoltar el concert oferit pel Ensemble Brass Academy, actuació amb la qual s’ha inaugurat el VII Summer Brass Festival Alacant, d’accés gratuït i les interpretacions del qual es perllongarà fins al divendres 13 de juliol.

El VII Summer Brass Festival Alacant forma part del programa d’espectacles de l’estiu que impulsa la Regidoria de Cultura, dirigida per María Dolores Padilla, i que compta amb suport de Diputació.

El professor de trompeta Rudy Korp, director artístic del festival, ha donat la benvinguda al públic des de l’escenari i ha agraït el respatler de l’Ajuntament perquè els sis concerts que integren el programa del Summer Brass Festival Alacant puguen desenvolupar-se amb garanties.

El Ensemble Brass Academy està format per professors de la Brass Academy Alacant, amb repercussió internacional, i pels millors alumnes que assisteixen al curs d’estiu que aquest centre musical especialitzat ofereix cada any a Alacant.

En paraules de Nury Guarnaschelli, directora executiva del festival i professora de trompa, a les classes d’aquest estiu assisteixen 40 alumnes de Mèxic, Perú, Estats Units, Xina, Bèlgica França i Espanya, entre altres països.

La formació protagonista avui, la Ensemble Brass Academy, va ser creada en 2008 i aglutina a set trompetes, sis trompes, tres trombons, un trombó baix, bombardino i dues tubes. L’agrupació ha tocat música del renaixement, música festiva de Viena, romàntica i barroca, segons ha explicat el director Rudy Korp.

El Ensemble ha actuat amb anterioritat en l’Auditori Nacional, a Madrid, així com a Alacant i diversos centres de la província, a Múrcia, Barcelona i en el Festival Schagerl d’Àustria, entre altres escenaris.

El Ensemble convida en ocasions a músics solistes, per la qual cosa ha tocat al costat de personalitats musicals com el trompetista Gabor Tarkövi o les trompistas Sara Willis, de la Filarmonica de Berlín, i Nury Guarnaschelli.

El Ensemble és un dels grups assidus en aquest International Summer Brass Festival Alacant, que celebra enguany 2018 el seu setè aniversari.

Concierto inaugural Summer Brass Festival Alicante. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante

Concert inaugural Summer Brass Festival Alicante. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant