Fusió d’art i compromís mediambiental és l’objectiu de la nova exposició que ha presentat la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada del director de la Fundació Mainell, Jorge Sebastián, a la Sala de l’Antiga Capella de l’Ordre Tercera. Sota el títol de “Ecodistopías”, el seu autor Hugo Martínez-Tormo denuncia la situació en la qual es troben les mars i oceans a causa de la gran quantitat de plàstics i la magnitud de la contaminació en ells. Segons ha explicat l’edil “aquesta mostra tan il·lustrativa convida als espectadors a reflexionar sobre la importància del medi ambient i la necessitat de prendre mesures urgents per a revertir el problema”.

La regidoria continua reprenent l’activitat amb aquesta nova exposició. Antón ha agraït la col·laboració de la Fundació Mainell i ha animat a la ciutadania a gaudir durant tot l’estiu de “Ecodistopías”. “Des del punt de vista de l’agenda 2030 és una cosa positiva perquè és una manera de conscienciar a la població sobre la importància de l’ecologia i una labor que ens afecta a tots”, ha assenyalat l’edil. Així mateix, Antón ha recalcat que des de Cultura continuen fent un gran esforç per oferir al públic varietat artística per a la temporada estival tant en espais interiors com exteriors.

Per part seua, el director de la Fundació ha explicat que l’obra es divideix en huit peces amb diferents muntatges i ha assenyalat com a eix central de l’obra “El Catxalot”, una instal·lació que reprodueix els materials que van ser trobats a l’interior d’una balena trobada morta a la platja de Castell de Ferro de Granada en 2012.

Aquesta exposició, creada en col·laboració amb la Fundació Mainell i Fundació Promoció Social, és part d’un projecte de sensibilització més ampli, que es va iniciar amb el Congrés Internacional sobre Drets Humans i Justícia Climàtica, celebrat a València el 24 i 25 d’octubre de 2019.

L’entrada és gratuïta i els interessats podran visitar-la de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores o de 15 a 18 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.

Hugo Martínez-Tormo

Martínez-Tormo és un artista valencià multidisciplinari, enginyer agrònom i llicenciat en Belles arts, que fa ús d’instal·lacions en les quals empra la pintura, l’escultura, el vídeo o la fotografia.

Ecodistopías de Hugo Martínez-Tormo

Ecodistopías de Hugo Martínez-Tormo