Ja falta menys perquè arribe la Setmana Santa d’Oriola, una de les manifestacions religiosa-cultural més importants d’Espanya. Mentre que arriba aqueixa festivitat, la Regidoria de Cultura al costat del Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola ha organitzat la següent exposició: “Loreto. Els orígens de la Setmana Santa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, Gonzalo Montoya, ha valorat la transcendència d’aquesta exposició: “En el marc dels ´Dies de la Xarxa Europea de Celebracions de Setmana Santa i Pasqua´, hem organitzat aquesta exposició amb el Museu Diocesà d’Art Sacre, que versa sobre els inicis de la nostra Setmana Santa, la més important de la Comunitat Valenciana”.

Els orígens de la Setmana Santa d’Oriola estan vinculats amb la Catedral d’Oriola, i, en concret, amb la capella extramurs dedicada a Santa María del Loreto. En aquest espai van nàixer les confraries que van donar origen a la Setmana Santa oriolana amb la celebració a partir de la segona meitat de segle XVI de la processó de la Sang de Crist o dels Deixuplinants.

Amb el transcurs dels segles, aquesta expressió passionera va evolucionar a l’actual Processó del Sant Enterrament de Crist, una dels senyals d’identitat més significatives de la ciutat d’Oriola. En aquesta exposició temporal es recorre la seua història i es mostra la seua evolució en el temps a través d’obres d’art i documents històrics que s’exposen en la capella que va veure nàixer la nostra Setmana Major.

Escultura, pintura, documents històrics de l’Arxiu Catedralici, i partitures de l’arxiu musical de la Catedral d’Oriola s’exposen en la Capella del Loreto amb la finalitat de donar a conéixer la rellevància històrica de la Setmana Santa d’Oriola, la seua tradició i antiguitat.

Finalment, aquesta mostra expositiva podrà visitar-se des d’aquest divendres 6 d’octubre fins a l’1 de novembre en l’horari habitual del museu i amb entrada gratuïta.