Formar-se per a treballar com a dissenyador i animador de 3D per a les indústries de videojoc, cinema i televisió i crear els teus personatges propis és l’objectiu del curs d’Especialista en Disseny i Animació de Personatges 3D per a les Indústries del Videojoc, Cinema i TV, que ofereix la Universitat d’Alacant a partir del 30 d’octubre.

El curs, amb 190 hores de duració i 19 crèdits, està format per vuit mòduls i té un caràcter «totalment pràctic i orientat al mercat laboral», segons explica el codirector, Miguel Davia, qui indica que «pretén ensenyar a l’alumnat a modelar personatges 3D per al desenvolupament de personatges, però que no es queda en la part tècnica».

En aquest sentit, ha destacat que «un dels objectius fonamentals del curs és ensenyar a presentar de manera professional els seus treballs, desenvolupar un currículum professional i que a través d’un projecte final tinguen material per a presentar-se davant de les empreses, amb les quals es relacionaran a través de xarxes socials especialitzades».

Les eixides professionals, segons ha indicat, són 3D Generalist, Character Artist, Character Animator i Rigger, tots aquests perfils relacionats amb la construcció del personatge, el modelatge i l’animació d’aquest.

Davia ha indicat que, segons les dades de l’Associació Espanyola de Videojocs, aquest sector va facturar 2.012 milions d’euros, una dada que revela un creixement del 12,09 % respecte a l’any anterior. Respecte a l’ocupabilitat, el llibre blanc, publicat per l’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Programari d’Entreteniment (DEV), preveu que arribe a les 13.000 ocupacions directes l’any 2025.

El curs dirigit per Francisco Mora i codirigit i coordinat per Miguel Davia, està dirigit a alumnat procedent dels graus d’Enginyeria Multimèdia, Informàtica i Belles Arts i per a estudiants graduats de mòduls superiors d’Informàtica i Videojocs, com també estudiants amb batxiller científic o belles arts.