Dins del projecte “La dona: un passeig per la història i l’arqueologia”, la regidoria de Cultura ha organitzat una visita guiada als museus arqueològics de Petrer, Alcoi i Alacant, els pròxims diumenges 26 de febrer i 12 i 26 de març.
Es tracta de visites que tenen com a objectiu conéixer els fons de cadascun dels tres museus des de la perspectiva de l’arqueologia de gènere, analitzant el rol de la dona en la societats i cultures del passat, de la mà de l’arqueòloga coordinadora, Ruth Falcó Martí, del també arqueòleg José Daniel Busquier López i de Patricia Rosell Garrido, (Doctora en Arqueologia i assessora científica).
L’activitat està dirigida a qualsevol veí o veïna de Petrer major de 16 anys. Per a participar, és necessari inscriure’s a través de la regidoria de Cultura fins al dijous 23 de febrer. L’activitat, incloent-hi l’entrada als museus, transport en bus i segur, té un preu únic de 4,80 €.
Les visites començaran el diumenge 26 de febrer, data en la qual, de 10 a 14 hores, s’ha programat la visita del Museu Arqueològic i Etnològic Dámaso Navarro. El diumenge 12 de març, també de 10 a 14 hores, es visitarà el Museu Arqueològic Municipal “Camilo Visedo Moltó” d’Alcoi. I l’últim museu inclòs en les visites és el Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ), el diumenge 26 de març.
Aquesta iniciativa, organitzada per la regidoria de Cultura i Patrimoni, naix de la proposta realitzada per l’Associació Temps de Dona, aprovada pel Consell Municipal de Cultura, en sessió de data 12 de març de 2020, dins del projecte “Proposa Cultura” de participació ciutadana i associativa en la programació municipal d’activitats culturals. A causa de la declaració de pandèmia al març de 2020, l’activitat no s’ha pogut posar en marxa fins ara.
Les persones interessades poden ampliar la informació a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, en el Centre Cultural “Espai Blanc” (C/ Luis Chorro, 7 de Petrer, trucant al telèfon 966 989 409 en horari de 10 a 14 hores o per correu electrònic, cultura@petrer.es.