El Auditori de la Mediterrània ha inaugurat l’Exposició artística de fotografia i creació audiovisual de Dani Dicenta Herrera que és un fotògraf professional de trajectòria reconeguda en diferents àmbits, fill de l’actriu Lola Herrera molt volguda pels espectadors del Auditori de la Mediterrània. La seua exposició Evolutions estarà en la Sala Llevant del 18 d’octubre al 19 de novembre de 2018. Auditori de la Mediterrània és el primer centre a acollir l’exposició artística Evolutions després de la seua estrena i presentació a Madrid amb gran afluència de visitants.

 

Vuit anys després de Secuencias, la seua última exposició, Daniel Dicenta torna a comunicar-se amb el públic a través de les seues creacions en Evolutions, una posada en escena multidisciplinària (foto, vídeo i realitat virtual), protagonitzada per la tecnologia i la consegüent transformació del món i de l’ésser humà, que s’ha presentat a Madrid veure’s en l’espai Clorofil·la Digital (Calle Téllez, 17 de Madrid), que confirma amb aquesta mostra la seua aposta i compromís per la innovació en el món de l’art i a continuació es presenta a La Nucia, en Auditori de la Mediterrània.

 

La visita pot arribar a convertir-se en tota una experiència on l’assistent descobrirà el vulnerables que ens estem convertint llegint, a través del seu dispositiu mòbil, els missatges en codis binaris que il·lustren les diferents obres exposades. “Les noves relacions humanes, les seues necessitats i expectatives, l’amor, la immersió tecnològica mental, la desraó sistemàtica, les falsedats i veritats de les nostres actituds i aptituds com a espècie i la nostra longevitat en el planeta, són algunes de les inquietuds que ens transmet amb aquesta multidisciplinària escenografia en

la qual la intimitat desvalguda de la Humanitat fa de aglutinador dels conceptes”, explica l’escriptor David Valdehíta en la presentació del projecte.

 

‘Evolutions’, per David Valdehíta

Aquestes Evolucions, estan presents tant en la temàtica de les obres exposades, com en la trajectòria professional de l’autor. No en va, Daniel Dicenta ha transitat per tots els camins i recovecos de la seua matèria primera laboral, la llum. Des dels seus primers passos com a pintor i dibuixant, s’han creuat en el seu camí oficis com artefinalista publicitari, elèctric de rodatge, iluminador, director de fotografia i fotògraf.

Fa ja bastants anys que la immersió simbiòtica en la tecnologia ha provocat que la creativitat analògica de l’autor es fusione amb la seua creativitat digital, la qual, triomfadora, s’expressa a través del llenguatge incomprensible del codi binari, de les textures, dels codis de programació o de les interconnexions poligonals, components tots ells de l’univers ocult, per a fer-nos veure l’invisible, la qual cosa governa la creació i l’atzar. Per a mostrar-nos el vulnerables que serem quan

l’apagada siga impossible de reiniciar. Ja no es tracta només de la bellesa, és inevitable generar emocions.

L’experiència acumulada durant tant aprenentatge es canalitza en la cerca de la veritat de les coses. O almenys d’alguna veritat que combata la inexorable banalització del nostre món i derrote el culte al fugaç des de la calma i la reflexió.

Per a extraure del seu cap les imatges que ens vol transmetre, Dicenta ix al carrer per a trobar-se amb la realitat. El Museu es troba en el carrer, el Museu és la gent que ho habita i el que allí ocorre és un nutrient d’inspiració per a expressar sentiments.

Les noves relacions humanes, les seues necessitats i expectatives, l’amor, la immersió tecnològica mental, la desraó sistemàtica, les falsedats i veritats de les nostres actituds i aptituds com a espècie i la nostra longevitat en el planeta, són algunes de les inquietuds que ens transmet amb aquesta multidisciplinària escenografia en la qual la intimitat desvalguda de la Humanitat fa de aglutinador dels conceptes.

En Evolucions anem a trobar-nos amb un món oníric de colors pastís lacerats per conceptes matemàtics, vectors incomprensibles i algorismes despietats. Carn humana enfront de maquinari, realitat virtual versus vides de marionetes en constant evolució. Ment natural enfront d’Intel·ligència artificial.

Daniel Dicenta ens fa partir a la cerca d’alguna cosa que ajude a comprendre, intuir o anticipar la paradoxa del futur que es va anar i del passat que no va arribar.

Durant l’exposició Daniel Dicenta Herrera oferirà un curs de fotografia teòric i sobretot pràctic: “El retrato”. Se celebrarà en la mateixa Sala Llevant que acull Evolutions els dies 9, 10, 16 i 17 del pròxim mes de novembre. La inscripció està oberta.