El Puig Campana és possiblement una de les muntanyes més reconegudes de la Comunitat Valenciana i una de les més visitades diàriament de la província d’Alacant. Considerat paratge natural protegit, molts són els que l’han explorada, l’han escalada, han fet senderisme o simplement l’han gaudida pam a pam.
Ara tenim l’oportunitat de veure una nova cara d’aquesta muntanya i és la seua rica i excepcional flora, fauna silvestre, la seua massa forestal, els seus canvis en aquests últims anys.
Manolo Mayor Rabasa, veí de Finestrat, geògraf i apassionat d’aquest món, porta més de 30 anys recorrent setmanalment la muntanya, coneixent, gràcies als més majors de la zona, cadascuna de les plantes, com poden ser les diferents orquídies salvatges que naixen allí i que donen color i bellesa al nostre paisatge. O les plantes comestibles utilitzades en la cuina tradicional i recuperades per alguns de grans cuiners de la cuina avantguardista. O els usos medicinals que durant segles van servir de medicina natural als veïns de la comarca.
Tot això el podrem veure en una exposició fotogràfica que inaugurem aquest divendres dia 12 de gener a les 18:30h en el Museu de Finestrat.
Paral·lelament a aquesta exposició, estan programades dues xarrades el dissabte 20 de gener i divendres 26 de gener.
La primera tractarà sobre els usos tradicionals de les plantes. La sessió s’iniciarà amb una xarrada sobre les utilitats que tenien una sèrie de plantes i arbres que tenim a la muntanya; seguidament ho acompanyarem amb la 1a part d’una projecció d’una part de la flora existent al Puig Campana.
El 26 de gener arranquem amb la projecció de la 2a part i podrem participar tots els que vulguen en un joc d’entreteniment, “quizizz”, utilitzant com a eina el telèfon mòbil.
Comentarios