L’auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant acollirà, a partir d’octubre, una “Sessió Teta” cada setmana dirigida a dones en període de lactància, encara que està oberta a tothom. La idea, que va sorgir fa anys a Madrid, tracta d’oferir a les mares i pares una programació de cinema gratuïta a la qual puguen acudir amb els seus bebès sense el risc de molestar a la resta d’espectadors.

La sala es condicionarà a les necessitats dels bebès, mantenint una temperatura i llum adequades, restringint els decibels a 60 per a evitar molèsties i adequant una sala per a poder col·locar els carrets. A més, el públic pot alçar-se sempre que ho desitge.

Les Sessions Teta es programaran tots els dimecres a les 17:30h amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant que organitza, al costat de la regidoria de Cultura, la iniciativa. Es tracta de pel·lícules per a adults que cerquen que els progenitors acudisquen al cinema a veure pel·lícules que no siguen per a xiquets sense deixar als seus fills a cura d’altres persones.

La regidora de Cultura, Clara Rodríguez, consolida aquesta iniciativa que fomenta la igualtat i tracta que les famílies puguen tenir oci acompanyades dels seus bebès alhora que normalitzen una etapa en la qual es troben les dones més aïllades socialment i passen molt temps soles.

Les pel·lícules que es projectaran a l’octubre seran «Un don excepcional» el dia 03, «La seducción» el dia 10 i «Su mejor historia» el dia 17. La programació seguirà fins a maig de 2019.