Dissabte que ve 21 de juliol se celebrarà la X Mostra de Curtmetratges Alacantins que tindrà lloc en la Casa de la Música de les Cigarreras. La jornada començarà a les 12:00 del matí amb la Secció Homenatge al guionista Tirso Calero, un esdeveniment que acosta a curiosos i públic interessat al treball d’un cineasta alacantí i que en aquesta ocasió serà conduït per C. J. Navas, creador i director des de fa deu anys de Fora de Sèries, el primer mitjà en espanyol especialitzat en sèries de televisió, amb una aposta multimèdia que comprèn un portal web, canal de podcasts amb cinc programes setmanals, canal de youtube i programes en directe.

La sessió de vesprada començarà a les 18:00 i s’estendrà fins a les 20:30, projectant-se els deu els curtmetratges seleccionats en aquesta edició i que abasten tots els gèneres. Des de fa tres anys la Mostra té un jurat format per l’escriptor i guionista Mariano Sánchez Soler, el cineasta David Valero i l’actor Pedro García Oliva, personalitats de gran pes en l’ambient cinematogràfic alacantí. La Mostra evidencia l’increment cada any major de dones directores, amb la selecció de tres treballs realitzats per aquestes. També és interessant la presència de set cortometrajistas novelles seleccionats per primera vegada per a la Mostra, demostrant que hi ha pedrera de cineastes en la nostra província. Els tres curts dirigits per realitzadors amb extensa experiència en el camp audiovisual són els de Alberto Evangeli, Javier Marco i l’equip format per Sami Natsheh i Arly Jones, dels quals podrem veure la seua cinta “Colorisques” nominada al Goya enguany i segona nominació al Millor Curtmetratge d’Animació en els Goya para Natsheh.

 

La gala de la Mostra serà presentada per Carlos Calvo Abarca, actor alacantí de gran carisma que ha interpretat des de teatre clàssic a contemporani, amb obres sobre temes molt actuals com la violència de gènere o el sexisme. Ha participat en sèries de TV com “El Comissari” i en diverses pel·lícules sota les ordres de Roberto Santiago (“Estàs ací”), Paco Soto (“Operasiones Espesiales”) o Jean-Jacques Annaud (“Sa Majesté Minor”), així com en innombrables curtmetratges i videoclips.

Per tercera vegada consecutiva, el cartell de la Mostra i el de la seua programació han sigut realitzats per Jorge Daza (@JorgeDaza) llicenciat en Publicitat i RR.PP. molt lligat a projectes audiovisuals a Alacant. Sempre cercant realitzar un senzill homenatge a alguna pel·lícula en estil cartoon, en aquesta ocasió celebra els 25 anys de la cinta de culte,Acció mutante d’Álex de l’Església.

La Mostra de Curtmetratges Alacantins és un aparador per a donar a conèixer els treballs de directors, actors i tècnics que dia a dia fan que el nom d’Alacant siga més internacional en el món del cinema i també perquè entre ells es coneguen i puguen sorgir nous projectes. La Mostra no atorga cap tipus de guardó, però s’ha convertit durant els vuit anys de la seua existència en sinònim de prestigi per als directors –així com per als intèrprets i tècnics de les cintes- la selecció per a participar en ella. En cenyir-se la Mostra en aquesta convocatòria a una única jornada, l’elecció de treballs encara serà més estricta.

Des del seu naixement, la Mostra de Curtmetratges Alacantins ha sigut organitzada pel realitzador Fernando Montano Galváñ, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i el suport d’altres col·laboradors com Artegalia Ràdio, Centre Cultural Cigarreras, Cinema Paradiso, Interface, Excèntrics Comunicació i Gestió Cultural, i Produccions Esquizoides i l’ajuda desinteressada de persones relacionades amb el cinema de la província.