Uns 700 participants enrolats en nou muixerangues d’Alacant i altres ciutats de la Comuntat, junt a diverses colles de músics, van convertir el diumenge a l’avinguda de la Constitució en una gran demostració de torres humanes.

La regidora de Cultura, María Dolores Padilla, la Bellea del Foc, Aleida González, i les seues dames han presidit la IV Diada Muixeranguera, una trobada que forma part del programa Fogueres Culturals, que impulsa l’Ajuntament al costat de la Federació de Fogueres i IVC-Generalitat.

María Dolores Padilla y Manuel Palomar. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

María Dolores Padilla y Manuel Palomar. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

Matí festiu per als grups que tracten de recuperar i engrandir als muixerangues com a forma d’expressió de la tradició popular.

La IV Diada Muixeranguera d’Alacant ha començat amb la desfilada de les nou muixerangues fins a l’avinguda d’Alfonso el Sabio, enfront de la façana del Mercat central, on han alçat les primeres construccions humanes.

Amb la Muixeranga d’Alacant d’amfitriona, han participat, a més, en la trobada la de El Campello, la de la Marina Alta, la Colla Corball, la Penyeta Blanca de Cocentaina, la Torrentina, així com les de Vinaròs, Xátiva i Castelló.

IV Diada Muixeranguera. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

IV Diada Muixeranguera. Foto: Gabinet Premsa. Aj. Alacant

Els grups de muixerangueros i muixerangueres, amb les colles de músics, han descendit després per l’avinguda Constitució, fins a ocupar-la, pràcticament íntegrament, on han protagonitzat diverses tandes de construccions humanes de diverses formes i tècniques.