La Universitat d’Alacant exposa a la Sala Aifos del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III) la mostra “Idolatria” de Díaz Martí, que podrà ser visitada fins al pròxim 23 de desembre. L’exposició està dedicada a la postfotografia, a les noves maneres d’usar, produir i difondre la imatge fotogràfica.
L’autor, el segovià establit a València José Carlos Díaz Martí, afirma que les xarxes socials, els telèfons mòbils i les comunicacions sense fil d’alta velocitat han canviat la nostra vida i la manera de comunicar-nos. «Ens relacionem a través de fotografies. Cada dos minuts, en fem tantes com en tot el segle XIX. Jo obtinc la matèria primera amb la qual treballe d’eixe enorme flux icònic que és Instagram. He deixat de fer fotografies, ara les busque, seleccione, arxive i transforme. Hi componc nous éssers que formen «Idolatria», un catàleg de bèsties, rapats, tatuats i ídols sense gènere definit».
Díaz Martí reflexiona en aquesta mostra sobre l’ús de la imatge en les xarxes, el concepte d’autoria i el paper de la fotografia més ortodoxa i institucional.
José Carlos Díaz Martí
(Segòvia, 1964). Llicenciat en Comunicació Audiovisual, màster en Continguts i Formats Audiovisuals; tècnic especialista en Imatge i So i grau superior en Fotografia Artística. Ha desenvolupat la seua activitat professional en l’àmbit de l’audiovisual com a productor executiu i productor de cinema i televisió. Ha dirigit sèries per a televisió i els documentals de creació Los pastores del bosque flotante i La caja negra.
Comentarios