L’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) ha conclòs 2019 com l’exercici amb major activitat de producció pròpia i de divulgació social i pedagògica. Prop de 100.000 persones han assistit als concerts programats i 35.000 han acudit als congressos, conferències, gales o exposicions que s’han realitzat al llarg de l’any.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que “en total són 135.000 assistents els que han passat per aquestes instal·lacions i han gaudit d’activitats pensades per a tots els públics, un 4,3% més que en 2018. Sens dubte les xifres demostren que el ADDA creix i es consolida com a referent de la nostra cultura, amb propostes que han aconseguit molt bon acolliment del públic i crítiques molt favorables”.
Quan es compleix un any des de la seua creació, l’orquestra Adda·Simfònica ha realitzat un total de 90 produccions repartides en deu programes en la Temporada Simfònica, en els quals s’ha interpretat obres musicals de Tchaikovsky, Stravinski, Brahms, Mendelssohn, Rachmaninov, Prokófiev, Weber, Beethoven, Xostakóvitx, Copland, Gershwing, Schubert, Schumann, Mozart, Ravel o Bach, entre altres.
L’orquestra del ADDA ha oferit a més 32 concerts extraordinaris, entre els quals destaquen els celebrats amb motiu del Premi Azorín o a favor dels damnificats per la DANA, l’homenatge al reconegut compositor alacantí Rafael Rodríguez Albert, les produccions amb La Fura dels Baus i la companyia Titelles Etcètera o la celebració del 9 d’Octubre a València.
El director artístic de ADDA i director titular de ADDA SIMFÒNICA, Josep Vicent, ha valorat positivament “la gran faena del ADDA Simfònica, no sols en número, amb 32 concerts extraordinaris i 90 produccions, sobretot en qualitat, i prova d’això és que la intensa activitat de 2019 ha rebut un gran acolliment per part del públic i la crítica especialitzada, aconseguint sold out en quasi la totalitat dels concerts realitzats”.
D’altra banda, en l’últim any des del ADDA s’han desenvolupat quinze programes de divulgació geogràfica amb eixides a auditoris situats en diferents municipis de la província. La diputada de Cultura ha explicat que “es pretén així apostar per la descentralització de la cultura, estenent a totes les comarques la gran faena que es realitza des de l’Auditori. Aquesta és una labor fonamental per la qual hem d’apostar des de la Diputació d’Alacant, donant facilitats perquè tots els alacantins tinguen a l’abast de la seua mà el gaudi dels concerts que s’organitzen des del ADDA”.
El director del ADDA ha destacat del capítol de visites “els setze concerts en centres hospitalaris i d’atenció amb necessitats específiques, incloent intervencions musicals personalitzades a pacients que no abandonen les seues habitacions. Aquesta és sens dubte per a nosaltres una de les accions més emotives i gratificants que realitzem”. També ha ressenyat l’augment de les activitats pedagògiques, en les quals han participat més de set mil alumnes de centres escolars de la província.
L’any 2019 s’han realitzat nou produccions d’àudio i vídeo, tres d’elles nominades als Premis Nacionals de la Música Independent i els Premis Carles Santos de la Generalitat.
Josep Vicent també s’ha mostrat «agraït per la gran resposta i fidelitat demostrada del públic alacantí durant aquest any històric per al ADDA, una societat tan melòmana és garantia d’un futur en pau». Així mateix, ha esmentat el suport rebut per part de la Diputació Provincial “amb la implicació del seu president, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, la visió de la qual de la cultura en general i de la música en particular és imprescindible per a l’èxit social, pedagògic, artístic”.
Comentarios