El dijous dia 13 d’octubre, en la llibreria Códex d’Oriola, a partir de les 19.30 hores, es presentarà el poemari Sempronio s’ha adormit (Editorial Sapere Aude)  de Fernando Pastor Mata amb la intervenció de José Luis Zerón Huguet i Carlos Figueroa Lillo. Organitza la Fundació Cultural Miguel Hernández.
F. Pastor-Mata és el pseudònim de Fernando Pastor Pons (Madrid, 1954) que ha sigut directiu d’empreses i organitzacions no governamentals a Suïssa, el Regne Unit, Portugal, Cap Verd i Espanya. Actualment, és patró de la fundació Emprenedors d’Alcalá de Henares.
Es va formar com a poeta sota la influència dels Indalianos, a l’Almeria dels anys seixanta del passat segle, moviment que encapçalara el pintor i escultor Jesús de Perceval, amb Miguel Cantón Checa, Luis Cañadas, Juan Cuadrado, Antonio López, Francisco Capulino, Celia Viñas i altres i que va ser inspiració per a molts escriptors i artistes posteriors com ell mateix. Col·laborador de la revista parlada “Sud-est”, de les revistes “Albatros” i “Albox”, va coincidir amb poetes com Juan Berbel, Julio Alfredo Egea i Juan José Ceba; a més, s’ha publicat la seua poesia en diverses antologies poètiques i revistes nacionals i estrangeres amb traduccions, com en Rotonda Valahă de Romania.
Ha sigut columnista del Diari d’Alcalá, col·laborador d’Onda Cero de l’Henares i la seua poesia ha sigut inclosa en diverses antologies i revistes nacionals i estrangeres amb traduccions a anglés, portugués i romanés.

Fernando Pastor Mata

Director i actor aficionat, ha dirigit teatre i sarsuela; també co-va dirigir i va ser presentador durant diversos anys de “Música i Paraula d’Inspiració” un programa setmanal de música i poesia en un centre cultural de Madrid i, com a director musical, va dirigir durant sis anys un cor i una Coral, també a Madrid. A més, ha sigut contertulià en les tertúlies d’Onda Cero a Alcalá de Henares.
Participa habitualment en tertúlies, recitals i esdeveniments poètics a Madrid, Alcalá de Henares i Oriola; també en esdeveniments puntuals a Madrid, Salamanca i, recentment, en Cogolludo (Guadalajara) amb una presentació sobre poetes femenines del segle XVIII. Ha organitzat i realitzat presentacions de llibres per a diversos autors, en homenatges a diferents poetes i, també, ha col·laborat com a rapsode en presentacions per a donar a conéixer, sobretot, a algunes poetes injustament oblidades.
És autor dels llibres de poemes Ansiada del aire (Editorial Celesta, Madrid, 2021) y Sempronio se ha dormido (Editorial Sapere Aude, colección Ad Versum, Oviedo 2022).