L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, al costat del Director Regional d’Alacant del Banc Sabadell, Manuel Villalgordo, la Directora de Fundació Dones i Secretaria tècnica del Fons de Beques Soledad Cazorla Prieto, Marisa Soleto, i el Tenor i Director d’Associació Molinete, Ramón Criat, han presentat als mitjans «The Tenor Gal·la», la gala benèfica a benefici del Fons de Beques Soledad Cazorla Prieto, que tindrà lloc a Alacant el 18 d’octubre en el teatre Principal d’Alacant

L’associació Molinete i ArteyPeople presenten el segon concert de THE TENOR GAL·LA, patrocinat pel Banc Sabadell i a benefici del Fons de Beques Soledad Cazorla, d’ajudes per al desenvolupament personal i suport educatiu a orfes i òrfenes víctimes de violència de gènere.

L’edil de Cultura s’ha mostrat «orgullosa de poder contribuir amb una causa tan especial i important com és el Fondo de Beques Soledad Cazorla Prieto», alhora que ha assenyalat «la necessitat que la cultura sigui el que sigui el seu vessant estigui plenament compromesa amb les diferents causes socials».

El representant del Sabadell, Manuel Villalgordo ha volgut «deixar patent el compromís del Banc Sabadell amb Alacant, no solament des del punt de vista financer si no, amb múltiples activitats culturals i socials».

Els tenors Fabio Armiliato, Ramon Criat, Albert Montserrat, Vicente Ombuena, quatre dels millors tenors en l’actualitat, sota la direcció musical de Baptista Carmena actuessen el proper 18 d’octubre en el Teatre Principal d’Alacant a benefici del Fons de Beques Soledad Cazorla.

En la primera part del recital es cantaran una varietat de les més cèlebres àries d’òpera i en la segona part celebris romanzas de sarsuela amb un final sorpresa, prometen els tenors.

Aquest segon concert de The Tenor Gal·la, el primer es va celebrar el passat any el 22 de setembre en el teatre Mira de Pozuelo de Alarcón a Madrid, amb gran èxit de crítica i públic. Els beneficis d’aquesta primera gala van ser per a la Fundació Eutherpe; per Caritas Madrid i per al fons de Beques Soledad Cazorla.

Soledad Cazorla Prieto va ser la primera Fiscal de Sala contra la Violència sobre la dona. Exerceix aquest càrrec des del 2005 fins a la seua mort en 2015 any de la seva defunció. Defensora de la igualtat i amb un alt compromís personal i professional en la lluita contra la violència de gènere, la seva carrera professional va estar estretament vinculada al desenvolupament d’aquesta llei, destacant la seva implicació en la necessitat que el paper de la fiscalia contribuís a un adequat tractament de les dones víctima en el procés judicial i, especialment, en la necessitat de protegir a nenes i nens víctimes col·laterals, que conviuen amb la dura realitat de la violència contra les seues mares.

Soledad va ser una de les primeres persones que es va preocupar per la situació en la qual quedaven aquests orfes/as.

El Fondo sorgeix del compromís de la seua família i de la Fundació Dones, amb la protecció i suport als nens i les nenes òrfenes com a conseqüència d’assassinats de violència de gènere. Pretén, no només rendir un merescut homenatge a Soledad Cazorla, continuar amb la seva labor i recolzar la recuperació i el desenvolupament dels fills i les filles de les dones víctimes de violència de gènere que queden orfes a causa d’aquests terribles crims.

Les entrades estaran a la venda en els propers dies a través dels canals habituals del Teatre Principal, així com també haurà habilitada una fila 0 el número de compte de la qual és ÉS010 0081 7310 6700 0242 5650.