“El Campello Film Office” és un departament que depén de la regidoria de Turisme del Campello la finalitat del qual és atraure i facilitar el rodatge de projectes audiovisuals. Per a això, s’han seleccionat una sèrie de “escenaris perfectes” per al rodatge de pel·lícules, espots publicitaris, videoclips o sèries de televisió perquè “estem segurs que El Campello compta amb l’escenari perfecte per a rodar la teua història”, assenyala la regidora de Turisme, Marisa Navarro (PP).

Per a un major abast de la seua oferta, el municipi treballarà amb “Costa Blanca Film Commission”, organisme de la Diputació Provincial d’Alacant, així com amb “València Region Film”, organisme autonòmic, i es mantindran contactes amb la ”Spain Film Commission”, de caràcter governamental, que promocionen localitzacions de tota mena a nivell internacional. L’alcalde Juanjo Berenguer i la regidora de Turisme, Marisa Navarro (PP), presentaran l’àmplia oferta d’escenaris la setmana vinent a Madrid, en el marc de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, en concret en l’espai específic de FITUR CINEMA.

Diferents localitzacions del municipi ja han sigut en diverses ocasions escenari del rodatge de pel·lícules, videoclips i sèries de televisió nacionals i estrangeres. Un terme municipal ampli, amb 23 quilòmetres de platges, cales i penya-segats, un interior singular amb paisatges ben diferents, escenaris industrials, exemples de muntanya mediterrània, port esportiu, llotja de peix, escenaris urbans i d’època i idònies localitzacions per a escenes nocturnes, integren el gruix de la campanya dissenyada per Turisme, que consta de fullets específics dirigits als professionals i vídeos amb profusió d’imatges dels escenaris proposats, als quals se sumaran en breu uns altres d’índole particular, que poden oferir-se a través de “El Campello Film Office”.

“Tenim escenaris perfectes perquè El Campello siga la localització ideal per a rodar històries de tota mena”, assenyala l’alcalde Juanjo Berenguer. La regidora de Turisme, Marisa Navarro, anuncia que en el Canal de YouTube es penjaran 9 vídeos específics de cada escenari proposat, “i a més hem realitzat un xicotet curt de treball amb tres idees de pel·lícula, tres exemples d’històries que es podrien gravar al Campello: una d’aventures, una road movie i una pel·lícula d’amor”.

EL CAMPELLO ÉS DE CINEMA

Des dels inicis del cinema, Espanya ha comptat amb directors, tècnics i actors de talla internacional, però és a partir dels anys seixanta quan s’inicia un canvi real en la projecció de la indústria i el cinema espanyol, i El Campello va ser ací (“Les Legions de Cleopatra”, “L’home de l’Illa” o “Nits de Casablanca”). Ja immersos en el segle XXI, es comencen a obrir interessants possibilitats en el camp de la indústria audiovisual, de la publicitat i de la comunicació. El Campello és un municipi jove que ha sigut escenari de diversos projectes de cinema, publicitat i televisió, “i tenim moltes ganes de col·laborar en noves propostes audiovisuals”, emfatitza Marisa Navarro.

“El Campello Film Office” s’encarregarà de coordinar i sol·licitar tots els informes i serveis necessaris que afecten els diferents departaments municipals i que siguen preceptius per a poder obtindre el permís de rodatge. Es requereix un termini no superior a 15 dies per al tràmit dels permisos necessaris, màximament quan es precise algun tall de trànsit i/o reserva d’espai per a estacionament de vehicles.

El tràmit se simplifica al màxim per als professionals. Als formularis d’obligat compliment s’adjuntaran el pla de rodatge, argument detallat del guió del curtmetratge, sèrie, pel·lícula, anunci i un croquis o pla de localitzacions.

A El Campello resideix una comunitat internacional de més de 70 països i de totes les edats, la qual cosa facilita molt el millor càsting. A més, els interessats trobaran en la web oficial nombrosos perfils d’empreses i professionals susceptibles d’oferir els seus serveis a les productores.

“Que ens posen a prova”, remarca la regidora de Turisme. “Tenim la decidida intenció de solucionar qualsevol eventualitat que puga sorgir abans, durant o després del seu treball entre nosaltres”.