L’exposició ‘Cartells de cinema’, organitzada pel Museu Escolar de Puçol, s’ha inaugurat en el Centre Cultural de Clarisses i ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Marga Antón, el director del museu, Rafael Martínez, i els comissaris de l’exposició, José Aniorte i Borja Guilló. L’edil ha assegurat que “es tracta d’una exposició d’allò més interessant en poder gaudir una trentena de cartells originals del segle anterior en la qual també es fa l’ullet a tots els cinemes del municipi”.

L’entrada és gratuïta i es pot visitar de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores, i de 15.00 a 18.00 hores, mentre que els diumenges sol en horari de demà fins a les 14.00 hores. Marga Antón ha animat a tots els veïns de la ciutat al fet que acudisquen a l’exposició ja que “es compliran totes les mesures enfront del covid-19 i així es podrà continuar apostant per la cultura a la ciutat”.

Per part seua, el director del museu ha agraït la bona relació amb la regidoria de Cultura que ha fet possible que després de molt de temps tornen a dur a terme una exposició en el centre de la ciutat. “Per a nosaltres és una exposició molt volguda perquè els cartells ens van anar arribant en la dècada dels noranta amb el tancament de les sales i suposa el reflex de l’estètica, art, gèneres i els gustos culturals dels il·licitans durant el pas dels anys”, ha assegurat Rafael Martínez.

Per part seua, els comissaris de l’exposició han aprofundit en els detalls d’aquesta. José Aniorte i Borja Guilló han volgut ressaltar que “aquesta exposició es divideix en xicotets apartats temàtics on es desgranen els cartells per a conéixer els seus codis visuals i l’evolució dels mateixos com els que es poden veure de Hollywood amb molt més esplendor i color”, han assegurat els comissaris.

L’exposició exhibeix una selecció de la nombrosa cartelleria que es conserva, en la seua majoria del Gran Teatre. Aquests fons es mostren per primera vegada de manera conjunta per a crear un important conjunt per la bellesa i peculiaritat de les obres. La mostra s’articula entorn d’aquests cartells, però desenvolupa en el seu discurs la importància que va tindre el cinema com a entreteniment i com a indústria des de la seua etapa muda fins a l’explosió del sonor a nivell internacional. En l’exposició, també es fa un recorregut a les sales d’Elx que van proliferar quan el negoci de la projecció estava en auge fins que a poc a poc es van anar tancant.