El Centre Municipal de les Arts presenta «Mímesis» d’Alejandro Lamas, amb la qual s’aborda la possibilitat que els residus es convertisquen en expressió artística. L’exposició que es presenta entra dins de l’anomenat “suprareciclaje on els desfets adquireixen un valor que va més enllà del mer reciclatge convencional de materials en crear peces que superen el valor econòmic, cultural i social del producte original” i passar a ser una forma d’expressió i missatge de l’artista.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha destacat que “en l’exposició que inaugurem entrem en un món de somnis on uns éssers ens atrapen de diferent manera, alguns amb les seues formes irregulars i altres amb els seus colors, però tots parteixen de la base del reciclatge parlant-nos de medi ambient a través de malsons i somnis”.
Làmines que posa l’accent en el consum excessiu i la contaminació mediambiental, crea en aquesta exposició una comunitat de persones/personatges entre les quals el públic podrà passejar entre elles i observar mimetitzant-se i reflexionar sobre les problemàtiques plantejades de la vida i l’existència humana en la societat actual tractat amb sarcasme humor, critica inversa o ironia. Peces algunes de gran format, unes més expressives, altres més refinades i minimalistes.
S’ha utilitzat en el seu major parteix cartó, paper i alguns residus de plàstic i metall, ja siga en l’estructura o en l’exterior d’aquestes. Elements reciclats de l’entorn més pròxim (Km0) de l’artista que reutilitza dels comerços i botigues de proximitat i de consum propi.
En la mostra, es desenvolupen dues línies diferenciades d’investigació artística, que es fusionen i complementen. La primera començada ja en 2006, la de trobar el 3D mitjançant un únic element pla (cartó bàsicament i pintura) i la segona, volums exempts partint de cartó reciclat i les parts que ho integren descompostes, així com elements també reciclats de plàstic i metall. L’exposició és en definitiva un lloc on mimetitzar-se i poder reflexionar sobre les preguntes que genere a cada espectador.