El Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant -Cerca- ha presentat la seua programació d’activitats d’oci formatiu per al primer trimestre de l’any 2023, amb una oferta que s’ajusta a una temàtica diferent cada mes i que inclou cursos, xarrades, visites, debats i tallers sobre noves tecnologies, canvi climàtic o cuina tradicional.
La regidora de Comerç i Consum, Lidia López, ha valorat l’àmplia oferta de cursos i activitats que “estan dirigits a proporcionar formació i informació sobre drets del consumidor, consum sostenible i noves tecnologies i que compten sempre amb un gran acolliment”.
El nou calendari d’activitats dona principi la segona setmana de gener, després de les festes nadalenques i els temes a tractar són les rebaixes, el tèxtil i l’etiquetatge. Al febrer la temàtica gira entorn dels serveis bàsics de llum, aigua, gas i telefonia. Finalment, el tema del mes de març són els drets dels consumidors. Totes les activitats són gratuïtes. El termini d’inscripció va començar el 22 de desembre i pot realitzar-se de 9 a 13 hores en la web https://www.inscribirme.com/o/cerca
Drets del consumidor
Al llarg de tot el primer trimestre de 2023 l’A prop ofereix diverses activitats relacionades amb els drets del consumidor. Tots els dimarts i dimecres de gener i febrer ADACUA imparteix un curs de formadors en horari d’11.30 a 13 hores.
D’altra banda, els dimecres de 10 a 12 s’organitzen assessories pràctiques relacionades amb la temàtica de cada mes. Els dies 11, 18 i 25 de gener l’activitat tracta sobre “les rebaixes”, “etiquetatge tèxtil” i “etiquetatge de productes” respectivament. Les assessories del mes de febrer tracten sobre “subministrament elèctric” (1 de febrer), “consum d’aigua” (8 de febrer), “subministrament de gas” (15 de febrer) i “serveis telefònics” (22 de febrer). El mes de març, el dia 1 la temàtica és “drets en consum”, el dia 8 “aprén a reclamar” i el dia 22 “garanties dels productes que adquirim”.
Al febrer hi ha previstes dues visites, a una empresa d’economia circular el dia 9 i al Museu de l’Aigua el dia 23. El 2 de març la ciutadania podrà triar entre conéixer la planta dessalinitzadora d’Aigua Amarga o l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum.
A més el 23 de gener tindrà lloc una jornada d’intercanvi de roba per a conscienciar de la importància de donar-li una segona vida a les peces. L’horari és de 10 a 11.30.
Consum saludable
La nova programació de l’A prop també inclou activitats permanents durant tot el trimestre. Tots els dilluns de 9 a 11 hores “Camina, comparteix, viu” promou una vida saludable a través de l’exercici físic”. Els dimarts de 9.30 a 11.30 els usuaris del Centre Sant Rafael visiten un establiment de la ciutat per a desdejunar. I d’11 a 12 hores la proposta és un taller d’estiraments i relaxació. Els dimecres d’11 a 12.30 és el torn de les xarrades-taller sobre el paper de l’alimentació en el nostre benestar. I, finalment, un dijous al mes Pedro Curiel imparteix una activitat per a conéixer la situació respecte al canvi climàtic.
L’A prop reserva també un espai culinari, amb el taller de receptes tradicionals mediterrànies “La nostra Cuina”, el divendres 20 de gener i el dijous 31 de març d’11 a 13 hores. I amb la trobada sobre cuina d’estalvi energètic “Cuina saludable i sostenible” el 3 de febrer i el 3 de març d’11 a 13 hores.
D’altra banda, destaquen les xarrades “viure en plenitud” sobre el procés d’envelliment saludable, els dies 6 i 20 de febrer i el 20 de març. Així com “el viatge mil·lenari dels salaons de peix” sobre la història d’aquesta tradició.
Noves tecnologies i disminució de bretxa digital
Tots els dimarts de gener, febrer i març entre les 10 i les 11.30 hores s’ofereix un curs d’informàtica per a aprendre a manejar eines d’ús quotidià. A més, cada dijous en el mateix horari s’imparteixen sessions per a saber com realitzar tràmits telemàtics de l’Administració.
L’altre curs sobre noves tecnologies que s’ha organitzat per a aquest primer període és el que imparteix SECOT el 26 i 27 de gener per a aprendre a fer ús del telèfon mòbil.
Comentarios