Torna a l’octubre el Cicle de Cinema Solidari de l’Alfàs, els dimecres i dijous a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura.

A partir d’aquest dijous 5 d’octubre va reprendre la seua activitat una nova edició del Cicle de Cinema Solidari de l’Alfàs, inicialment amb dues cites a la setmana: els dimecres i dijous, a les 20.00 hores. El donatiu de 3 euros es destinarà íntegrament a l’associació local del Voluntariat Social, ha informat Javier Pascual, responsable i director d’una secció cultural plenament consolidada que afronta el seu setzé aniversari “en plena forma”.

Una aposta no sols cultural sinó social que ofereix pel·lícules d’autor cada setmana, d’una temàtica compromesa amb els problemes actuals, i en la majoria dels casos en versió original subtitulada, amb l’afegit de destinar tot el recaptat a entitats sense ànim de lucre. En aquesta campanya que comença hui ja s’anuncia que es donarà la recaptació a l’associació local del Voluntariat Social, però cal recordar en aquest punt que des dels seus inicis i al llarg de tota la seua trajectòria han sigut diferents ONGs, i entitats d’ajuda humanitària, destinatàries del Cicle de Cinema Solidari: Metges Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Amnistia Internacional, Estreles de Colors, Save the Children o Aborigen View.

Un Cicle de Cinema de qualitat que ha aconseguit fer-se un buit en el panorama cultural de tota la Marina Baixa. Una secció amb entitat pròpia, on es pot gaudir del millor cinema d’autor, amb pel·lícules premiades en els principals festivals de cinema i sempre en versió original subtitulada, oferint un altre tipus de pel·lícules que difícilment poden veure’s a les sales convencionals. Però que a més, i d’altra banda, compleix amb una important funció social, com sempre incideix Javier Pascual, com és la de divulgar el treball d’ONGs involucrades a oferir major qualitat de vida als col·lectius més desfavorits.