Dimecres passat 22 de febrer de 2023 es va inaugurar l’exposició “A kind of outer space”, mostra que conté obra pictòrica realitzada per Juan F. Navarrés.
L’obra, compte el seu autor, no situa en el cosmos. Un lloc aparentment inassolible però pel qual ens trobem tan diversament connectats i travessats, perquè som éssers en sincronia amb els seus cicles naturals. L’art aborigen australià treballa les seues representacions amb punts de colors, sempre vinculat al cosmos. Un cosmos del qual part la visió mítica de la seua pròpia existència, els seus ritus de vida i la transmissió cultural entre generacions. De fet, l’art s’erigeix en poder constitutiu de la seua societat en tant assumeixen les connexions entre pensament abstracte, cosmos, vida en comú i equilibri natural.
El projecte “A kind of outer space” ens porta fins al cosmos per a mostrar-nos la representació de la possibilitat (o no) de trajectòria i fuita, així com el recorregut mateix: ens parla de moviment i possibilitat(és), marcades amb una convenció de colors que aporta la dimensió bella i suggeridora que activa el poder simbòlic de l’obra. Perquè parlar de moviment i possibilitat de fuita en un moment on prevalen les distopies enfront del pensament utòpic, cobra especial importància. La qüestió del lliure albir, la possibilitat de fuita enfront de la idea de determinació per un pensament únic o potser només una fugida enfront de l’estat d’angoixa existencial són línies de fugida sobre les quals ens proposa meditar aquest projecte assentat sobre investigacions científiques.
L’autor:
Juan F. Navarro és doctor en Matemàtiques i artista conceptual. Des de fa més de 20 anys investiga, en el camp de la Mecànica Celeste, la fuita de partícules de sistemes galàctics i de sistemes de N cossos. Les seues peces artístiques giren entorn de les construccions discursives del llenguatge. Durant quasi 5 anys va dirigir La Perruqueria, un espai clandestí dedicat a la no activitat, és a dir, a la investigació, la producció i l’exhibició d’objectes i idees. En l’actualitat, desenvolupa “A kind of outer space”, un projecte en el qual dona forma plàstica als resultats de les seues investigacions en Mecànica Celeste.
Horari de visites: de dilluns a divendres de 9.00h. a 14.00h.

https://youtube.com/shorts/7xAUSgIPH04?feature=share