La regidoria de Cultura i Patrimoni Històric dirigida per Pilar Gay ja té configurada els eixos centrals de l’activitat cultural prevista per a l’actual estiu que serviran d’atractius per a compatibilitzar amb l’oci i el descans.

“Es tracta d’esdeveniments excepcionals, de qualitat i participatius on es barreja espectacle, exposicions i història”, indica la regidora qui destaca l’estrena de la projecció en 3D de la història de Guardamar.

El programa començarà aquest dissabte dia 14 amb la Nit de la Cultura. La plaça de la constitució acollirà a partir de les 22 hores tres espectacles de diversa temàtica. El primer serà l’actuació del ballet de Chari Candela amb dues peces de dansa. Li seguirà l’actuació de la companyia Subcielo que posarà en escena l’espectacle “Cèl·lula”, un tango dansa paret, que inverteix l’escenari i s’atreveix a volar.

Finalment, la jornada acabarà amb la projecció d’un videomapping. Sobre aquest tema, Pilar Gay destaca que es tracta d’un espectacle visual sonor en 3D que representa un viatge a través de la història de Guardamar i les seues cultures.

D’altra banda, el municipi acollirà des del dissabte i fins al 31 d’agost el programa Cultura Oberta- Espais d’Art. La iniciativa tindrà lloc en diferents espais públics com la casa de cultura, l’escola de música, la casa museu Enginyer Mira i la biblioteca. En aquests punts tindran lloc exposicions de pintura, fotografia, artesania del fil, literatura i ceràmica.