Quan en 2016 el compositor, guionista i director Carlos Salado va començar la distribució en línia del seu primer llargmetratge “Criando Ratas”, rodat al llarg de sis treballosos anys, tant espectadors com mitjans van assenyalar la naturalitat i la frescor aconseguida per aquesta nova aproximació als temes i trets d’estil del denominat “cinema quinqui”. Rodada en paratges urbans reals amb actors no professionals, Salat dibuixava un retrat genuí i humà de la marginalitat que va ser capaç d’aconseguir una forta repercussió en mitjans i trobar el seu públic en l’àmbit en línia.

Aquests “fidels” porten anys seguint les evolucions d’un artista la trajectòria del qual combina amb agilitat i passió l’audiovisual amb el purament musical: un tret que també és una de les principals característiques de “Uña y Carne”, el nou projecte de Carlos Salado.

Després de desenvolupar treballs com el “spin-off” de “Criando Ratas” titulat “Mala Ruina” i protagonitzat per Yung Beef, el videoclip “Chula”, desenvolupat per a “La Excepción” i protagonitzat pel Langui, el curtmetratge de terror “Insania”, coproduït per Narcís Ibáñez Serrador, o més de 50 bandes sonores per a cinema i publicitat, aquest nou grup musical, format al costat del vocalista Antonio Clavería és, en molts sentits, la culminació d’una trajectòria al llarg de la qual Salat ha consolidat i fet créixer la seua aposta per l’emoció, l’art i la reflexió social.

Així, el primer treball de “Uña y Carne”  prendrà la forma d’un projecte transmèdia estructurat entorn de la rumba urbana espanyola. Una nova combinació de música i ficció nascuda per a remoure consciències i establir línies de debat amb la societat.

Tal com apunta el mateix Carlos Salado: “Durant anys la gent m’ha preguntat per la segona part de “Criando Ratas”. Però jo volia aportar-los alguna cosa més. Un reflex fidel del que sent i del que sóc. Al llarg de tot aquest temps he crescut com a artista i crec que el treball que he desenvolupat al costat d’Antonio és, en aqueix sentit, el projecte més complet, complex i ambiciós en el qual he estat implicat fins hui. Estic desitjant compartir-ho i veure la reacció de la gent. Els artistes vivim per a això”.

Els detalls sobre el primer treball de ““Uña y Carne” es donaran a conéixer en pròximes setmanes. Us deixem el vídeo de l’estrena.

I punxant ací Single – PASA EL CANUTITO (Spotify) podeu escoltar el single ‘Pasa el Canutito’ llançat ja en totes les plataformes digitals.

CARLOS SALADO

Carlos Salado és cineasta i compositor musical. És el creador del llargmetratge ‘Criando Ratas’, qualificada pels mitjans de comunicació i la crítica com la pel·lícula que inaugura el gènere neoquinqui a Espanya, amb més de cent impactes mediàtics i 3.6 milions de visites en la plataforma YouTube.

És llicenciat en Comunicació Audiovisual i músic especialitzat en composició per a orquestra simfònica. Durant sis anys, ha exercit de director i compositor per a la consultora de comunicació Grupo Idex, dirigint espots publicitaris amb figures com Rosario Flores, Sergio Dalma, Cholo Simeone, Adriana Ugarte, David Muñoz o Sara Sálamo.

Al novembre de 2018 va estrenar ‘Mala RuIna’, un spin off de ‘Criando Ratas’ protagonitzat per Yung Beef, icona referent de la música trap a Espanya, amb 1 milió de visites en YouTube. I poc després va dirigir ‘Fanfarrona’, videoclip del Langui i Poochyeeh, amb quasi mig milió de visites en YouTube.

Carlos Salado

El seu curtmetratge de terror ‘Insania’, produït per Narcís Ibañez Serrador, ha sigut seleccionat en múltiples festivals internacionals de cinema, com els prestigiosos Atlanta Horror Film Fest o Screamfest Los Angeles, als EUA.

Actualment, acaba de presentar el seu disc musical ‘Uña y carne’, un projecte de rumba urbana flamenca i videoclips cinematogràfics, produït per Uniacords i distribuït per Warner Music, amb la col·laboració d’artistes com Bebe o Enrique Heredia el Negri.

Amb tots els seus projectes pretén manifestar una visió arriscada i transgressora dins del món de l’art.

«Si eres escultor però el bronze és car, treballa amb fang, si eres compositor i no pots permetre’t una orquestra simfònica, agafa una guitarra, i si de veritat vols fer cinema però no disposes de recursos, usa l’enginy. L’única fi de l’artista és crear amb el molt o poc que tinga… perquè no sols és un desig sinó una necessitat». Carlos Salado