El concert se celebrarà a partir de les 21.00 hores i inclourà projeccions que il·lustren cada motet i una traducció en castellà de cadascuna de les peces
Un any més el Cor de Cambra d’Elx recupera els Responsoris de Tenebres de Tomás Luis de Victoria. En aquesta ocasió avançant-se a la celebració de la Setmana Santa, tindran lloc el dissabte 25 de març, a les 21.00 hores, a l’Església de Sant Joan (Sant Joan, 19). La unió coral ve representant aquesta obra des de 1998, amb la pretensió de recuperar aquesta tradició perduda. Aquest és el vint-i-tresé any que es realitza aquest especial concert, labor possible gràcies al suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx. Un concert perfecte del qual es podrà gaudir en l’avantcambra de les activitats previstes a la ciutat per a celebrar la Setmana Santa.
Com en anys anteriors, el Cor de Cambra d’Elx realitzarà el muntatge amb unes projeccions que il·lustren cada moment del concert i que inclou la traducció en castellà dels 18 motets. D’aquesta manera els assistents poden seguir el concert més fàcilment. L’origen d’aquesta celebració es remunta a les primeres comunitats cristianes que celebraven en els dies forts de la Setmana Santa actes litúrgics en memòria de Jesús. Durant tota l’Edat mitjana aquest ritu es va anar enriquint i adquirint una forma litúrgica amb característiques pròpies. La cerimònia es va continuar practicant de manera usual fins que el Concili Vaticà II que va reformar la litúrgia, i va relegar aquest tipus d’oficis a les comunitats monàstiques exclusivament.
El Cor de Cambra d’Elx ha recuperat aquesta tradició i realitza una versió escenificada de l’obra a l’estil medieval. Es tracta de realitzar l’acte litúrgic dels tres dies en un només. Amb vestimentes de frares, candelabro amb ciris, lectures, cants polifònics i encens s’intenta recrear l’ambient en què se celebrava aquest ritu. Es tracta perquè, d’un acte litúrgic i alhora un vertader concert sacre. El Cor de Cambra d’Elx es va fundar a la fi de 1996 i està dirigit per Dª Inmaculada Dolón Llor. Aquest conjunt naix com una alternativa musical per a aprofundir en la música medieval i renaixentista sobretot d’autors espanyols.