El cor infantil africà BeningBé en concert aquest dissabte a l’Alfàs

El cor infantil africà BeningBé en concert aquest dissabte a l’Alfàs

El Cor BeningBé, “Voces Por Benin”, integrat per 22 xiquets i xiquetes africans, es troba de gira aquest estiu, per a defensar els drets de la infància a través de la seua passió per la música. Aquest dissabte, 21 de juliol, arriben a l’Alfàs per a oferir un concert extraordinari, en un escenari no menys espectacular, el Museu de la Vila Romana de l’Albir, a les 21.30 hores. La Fundació ha organitzat aquesta gira del cor per a donar a conèixer la situació de la infància a Benín, un dels països més pobres de Africa, i la defensa dels drets dels menors, segons informa la regidora de cultura Mayte García.

 

El donatiu de l’entrada és de sol 5 euros. Una oportunitat de conèixer a la Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana, que és la responsable d’aquesta gira musical i d’un projecte educatiu que vetla pels xiquets i xiquetes d’un dels països més pobres d’Àfrica, segons informa la regidora alfasina. “Un espectacle que segur no deixarà indiferent a ningú”, un cor que canta en 8 idiomes diferents en els seus concerts.

Són menors que viuen en una situació de pobresa en la capital Cotonou, però els apassiona la música i tenen un talent en la seua veu. És la primera vegada que un cor de Benín arriba a Espanya, i aquesta gira «els canviarà la vida», destaca l’organització en el seu comunicat als mitjans. La Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana, està duent a terme a Benín un projecte d’educació amb la infància, del que forma part el cor, a més de classes de música i espanyol, i alfabetització.

A través de les seues cançons denuncien, per exemple, el treball infantil a Benín, ja que que als 5 anys d’edat, als xiquets i xiquetes se’ls considera mà d’obra en molts casos . Una de cada tres xiquetes són casades, i molts xiquets són venuts. En les seues cançons també canten sobre el dret a jugar i a rebre cures bàsiques en la infància, i a tenir salut i pau .

“Dotou” “Tobolé” “O Midja” són alguns dels títols de les cançons que ofereixen en els seus concerts en els quals parlen d’aquestes situacions, però també de dignitat i d’alegria. Inclouen a més en el seu repertori “Angelitos negres” amb la seua pròpia versió, i aconsegueixen despertar emocions amb les seues veus blanques. El cor canta en 8 idiomes diferents en els seus concerts.

 

Durant la seua estada a Espanya, els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat de conviure a València, amb famílies voluntàries de la Fundació Junts Per la Vida, com a forma d’integració humana, social i cultural. Estaran fins al 12 d’Agost a Espanya.

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X