El Cor BeningBé, “Voces Por Benin”, integrat per 22 xiquets i xiquetes africans, es troba de gira aquest estiu, per a defensar els drets de la infància a través de la seua passió per la música. Aquest dissabte, 21 de juliol, arriben a l’Alfàs per a oferir un concert extraordinari, en un escenari no menys espectacular, el Museu de la Vila Romana de l’Albir, a les 21.30 hores. La Fundació ha organitzat aquesta gira del cor per a donar a conèixer la situació de la infància a Benín, un dels països més pobres de Africa, i la defensa dels drets dels menors, segons informa la regidora de cultura Mayte García.

 

El donatiu de l’entrada és de sol 5 euros. Una oportunitat de conèixer a la Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana, que és la responsable d’aquesta gira musical i d’un projecte educatiu que vetla pels xiquets i xiquetes d’un dels països més pobres d’Àfrica, segons informa la regidora alfasina. “Un espectacle que segur no deixarà indiferent a ningú”, un cor que canta en 8 idiomes diferents en els seus concerts.

Són menors que viuen en una situació de pobresa en la capital Cotonou, però els apassiona la música i tenen un talent en la seua veu. És la primera vegada que un cor de Benín arriba a Espanya, i aquesta gira «els canviarà la vida», destaca l’organització en el seu comunicat als mitjans. La Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana, està duent a terme a Benín un projecte d’educació amb la infància, del que forma part el cor, a més de classes de música i espanyol, i alfabetització.

A través de les seues cançons denuncien, per exemple, el treball infantil a Benín, ja que que als 5 anys d’edat, als xiquets i xiquetes se’ls considera mà d’obra en molts casos . Una de cada tres xiquetes són casades, i molts xiquets són venuts. En les seues cançons també canten sobre el dret a jugar i a rebre cures bàsiques en la infància, i a tenir salut i pau .

“Dotou” “Tobolé” “O Midja” són alguns dels títols de les cançons que ofereixen en els seus concerts en els quals parlen d’aquestes situacions, però també de dignitat i d’alegria. Inclouen a més en el seu repertori “Angelitos negres” amb la seua pròpia versió, i aconsegueixen despertar emocions amb les seues veus blanques. El cor canta en 8 idiomes diferents en els seus concerts.

 

Durant la seua estada a Espanya, els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat de conviure a València, amb famílies voluntàries de la Fundació Junts Per la Vida, com a forma d’integració humana, social i cultural. Estaran fins al 12 d’Agost a Espanya.