Els dies 29, 30 i 31 de març PHOTOALICANTE posa el fermall final a la VI edició amb la celebració de BEPHOTO, l’II Congrés Internacional de Fotografia Contemporània: “El Cos: Mapa fotogràfic de l’individu i el seu context”. Enguany PHOTOALICANTE té com a concepte protagonista el cos. La línia editorial de tot el festival, Xarxa Bodi, es compartirà a través de conferències i tallers amb artistes referents que treballen el seu concepte artístic entorn d’aquest tema. Serà una trobada multidisciplinària i incloent on autors, professionals, crítics, galeristes, editors i tot aquell que vulga participar conversaran sobre els diferents estats de la fotografia i el cos.

L’obertura del congrés coincideix amb el workshop de Cristina Nuñez. En els workshops els assistents poden aprendre, veure, i conéixer com treballen en directe els ponents. “The Self Portrait Experience” (SPEX) és el taller de Nuñez l’objectiu del qual se centra en que els participants experimenten la producció d’autoretrats emocionals del rostre i del cos i aprenguen a treballar sobre la selecció i la percepció de les imatges, amb l’ajuda dels criteris artístics i humanístics del dispositiu SPEX. La percepció de les seues imatges canviarà completament gràcies al treball de grup, en el qual escoltaran el que uns altres veuen en els seus autoretrats.

La vesprada del congrés continua amb les conferències de Mar Gascó, Verónika Márquez i María Sánchez. La producció artística de Mar Gascó es vincula a temes relacionats amb la identitat i la corporalitat; el cos malalt o les seues patologies reconduïts a territoris personals i onírics fruit de les metàfores vegetals, astronòmiques i cartogràfiques. Parlarà d’això sota el títol “Som. Cos”. Veronika Márquez farà una conferència performativa titulada “Bio (fotografies), cos i memòria”. María Sánchez proposa amb “Perquè volia tocar”: “trobar-nos, amb tota la proximitat possible que ens permeta aquesta breu trobada, com una cita a cegues per a repassar algunes de les maneres que vaig investigar per mitjà d’accions, fotografia i vídeo per a estar amb els altres”. A més impartirà el workshop “Una Indagació Sobre la Distància entres els Cossos”. Per a finalitzar el divendres, i dins de la programació de PHOTOALICANTE, Santamaca inaugura una nova proposta del Corner Fotografia, un lloc d’exposició dins de l’aparador de la seua galeria. Aquesta vegada serà l’obra “Dones Invisibles”, de l’artista convidada María Primo, la que lluïsca al carrer la Vilavella.

El dissabte, després del visionat de portfolios fotogràfics que dóna l’oportunitat a tots els inscrits de mostrar els seus treballs i compartir-los amb els visionadores, continuaran les conferències. Cristina Nuñez torna amb la conferència “Someone to love”. Després, Manu Arregui i “El afeminamiento canviarà la teua vida”. Serà una conferència formalitzada en suports tan diversos com vídeos, escultures, renders o fotografies. Totes la conferències són d’accés lliure i finalitzaran amb una taula redona moderada per Rafael Doctor per a compartir entre tots els assistents opinions i coneixements.

 

A més, gràcies a la col·laboració de l’Escola Mistos, Eduardo Nave acudirà a aquesta edició per a impartir el taller “Gestió de projectes documentals” el dissabte 30 i el diumenge 31. S’aprofitarà també aquest últim cap de setmana del festival internacional de fotografia per a fer una visita guiada (el dissabte 30 a les 10.30) d’algunes de les intervencions artístiques instal·lades a la ciutat i un recorregut per part de les exposicions que formen part del programa d’aquesta edició.

Des de l’organització, PHOTOALICANTE agraeix el suport de la Fundació Banc Sabadell i d’El Corte Inglés, i la col·laboració institucional de l’Ajuntament d’Alacant, l’Ajuntament de Sant Joan d`Alcant, la Generalitat Valenciana, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, i del Ministeri de Cultura Educació i Esport, per fer possible aquest esdeveniment que xopa de cultura i fotografia la ciutat.