El nou Ensemble de la Mediterrània, nascut de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant –OJPA-, viatja amb el seu director titular, Fran Maestre a Viena per a participar en el Festival Summa Cum laude –SCL-. En aquest festival de joves músics el Ensemble de la Mediterrània participarà en la competició que se celebrarà a la Sala Daurada –Goldener Saal- de Musikverein, benvolgudíssima sala per la seua acústica i famosa pels concerts televisats per a tothom que s’emeten en directe cada 1 de gener.
A més de concursar aquesta jove formació orquestral alacantina també actuarà en la mateixa sala principal de Musikverein. A aquesta orquestra s’han unit joves de tota la província d’Alacant i d’altres punts més allunyats. El repertori que ha preparat el Ensemble de la Mediterrània, dirigit per Fran Maestre, amb moltíssim esforç per no disposar d’una sala adequada i permanent de esnayos i per les dificultats de la pandèmia abans de 2022 i amb major facilitat quan va remetre l’ona de contagis de gener de 2022, inclou les danses 5 i 6 de les Danses Hongareses de Johannes Brahms i també altres grans obres. Tocar i dirigir a Viena música de Brahms, un dels grans noms de la música, nascut a Hamburg, que va viure a Viena, on va morir als 63 anys, i que com uns altres va ser adoptat per la capital austríaca, serà una cosa molt especial per a aquesta formació que viatja a Viena per a estar des de la vesprada de l’1 de juliol fins al dia 6 participant en la trobada del Festival SCL.
El Ensemble de la Mediterrània, vinculat al Auditori de la Mediterrània, a La Nucia, ha debutat en el XII Clàssic Internancional de la Mediterrània presentant en aquest auditori el programa que s’ha preparat per a participar i concursar a Viena en el marc del Festival SCL en el qual participen músics joves i formacions de diferents països. Un debut que ha sigut molt aplaudit, i precedit també d’altres actuacions en diferents punts de la província d’Alacant.
63 músics del Ensemble de la Mediterrània, amb edats que van des dels 5 anys fins als 22 anys, són els que viatgen a Viena amb enorme il·lusió i després de moltes setmanes d’estudi i d’assajos; assajos que s’han dut a terme de manera individual, per seccions orquestrals i, quan ha pogut ser, amb tota l’orquestra sempre amb la batuta a les mans de Fran Maestre. Un sacrifici d’aquest gran grup de joves músics que ha sigut compartit per les seues famílies, secundant i desplaçant als joves a preparar en intensos assajos les obres musicals que formen aquest primer repertori treballat a fons per aquesta orquestra.
El creador i director titular de la OJPA, Francisco Maestre, s’ha posat al capdavant d’aquest nou projecte musical i per la vinculació especial que manté amb el Auditori de la Mediterrània, com a col·laborador artístic, ha passat a dir-se Ensemble de la Mediterrània. Una nova formació orquestral en la qual s’integren joves músics disposats a abordar nous programes musicals i amb l’objectiu de triomfar aquests dies a Viena. També el director del Auditori de la Mediterrània, Francesc Sempere, viatja amb aquesta jove orquestra a Viena.
El Ensemble de la Mediterrània compta amb xicotets suports privats i públics, entre els quals figura el del Auditori de la Mediterrània. L’anterior formació, la OJPA, de la qual a penes queden músics per la gran renovació que s’ha fet, també dirigida per Fran Maestre, va proporcionar grans emocions artístiques a Viena, on va guanyar tres edicions del Festival Summa Cum laude, en els anys 2015, 2016 i 2018 competint amb altres orquestres simfòniques de joves.