El Festival de Cinema d’Alacant i l’Agència de Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant ‘ImpulsAlicante’ han posat en marxa la segona edició del Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció amb el suport de la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana. Una iniciativa que es realitzarà del 20 al 23 d’octubre, dins de la 17a edició del Festival de Cinema d’Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant ha acollit la presentació d’aquest taller formatiu que compta amb 70 inscrits i està dirigit a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció tant sèrie o llargmetratge. Han sigut presents en la roda de premsa María del Carmen d’Espanya, regidora d’Ocupació i Foment; Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant; Luis María Ferrández, doctor en Cinematografia per la Universitat Complutense de Madrid i coordinador de laboratori i Juan Luis Mira, autor i director, representant del Consell Territorial de la Comunitat Valenciana de la Fundació SGAE.

Aquest taller, que s’impartirà en l’edifici municipal Porta Ferrisa -seu de ‘ImpulsAlicante’- té com a objectiu donar a conéixer com es prepara un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. Com estructurar-ho de manera sòlida i veure la seua viabilitat, contactar amb productores i plataformes per a rendir de manera eficaç en la part creativa a l’hora presentar el projecte. Es tracta d’un taller dirigit a l’actual demanda de plataformes com Netfilx, HBO, Movistar, entre altres, i les productores de ficció. El laboratori de ficció està coordinat per Luis María Ferrández, doctor en Cinematografia per la Universitat Complutense de Madrid.

“Després de l’èxit del passat any i comptant amb l’Agència de Desenvolupament Local i la Fundació SGAE llancem de nou aquesta formació que ajuda creadors novells a aprendre claus a l’hora de confeccionar la seua sèrie, pel·lícula, etcètera i els mostra com vendre els seus projectes perquè puguen arribar a la distribució. Tenim 70 alumnes i hem rebut 50 projectes dels quals s’han seleccionat 13, tot un èxit que dóna testimoniatge de l’interés pel sector i la quantitat de persones amb talent i ganes de treballar que hi ha a la província d’Alacant” ha comentat Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant.

Mari Carmen d’Espanya ha ressaltat que “aquest és el segon any que portem avant aquest Laboratori de Ficció com a activitat paral·lela al Festival de Cinema d’Alacant dirigit a fomentar la formació i promoció de les iniciatives dels professionals del món del cinema a Alacant, per a posar en valor el seu treball i projectar les seues idees i talent cap a les noves plataformes de creació i distribució de continguts audiovisuals”.

“Hi ha molt de talent, molts projectes de les gent del cinema alacantina que té amb aquest Laboratori una oportunitat per a millorar, per a rebre una millor formació i per a projectar nova idees que els permeten avançar i tindre nous horitzons en aquesta indústria tan complicada i discontínua que és el cinema”, ha ressaltat D’Espanya, qui ha manifestat la seua “satisfacció per poder fer costat als creadors d’aquesta indústria en la qual Alacant sempre ha buscat fer-se un buit de la mà dels seus professionals”.

Els projectes que l’organització ha seleccionat per a participar en aquest taller són 13: ‘1999’ d’Alejandro Cortes; ‘Los peces no parpadean’ de Antonio Zorzo; ‘Ghosting’ de Arantxa Mandiola; ‘El abismo de los dioses’ de Cristina Vivo; ‘Los hijos de Nadie’ de Enrique Rambal; ‘Julia y Karen’ de Fernando J. Navarro e Iñaki Sánchez; ‘Mi otra madre’ de Javier Valenzuela; ‘La pesca’ de Juan Carlos Guerra; ‘El tren de las almas’ de Mado Martínez, Lourdes y Concha de Maria Gómez; ‘La villa del Mar’ de Maria Vanacloig; ‘El tablao’ de Norman Contreras y ‘Como si fuera ayer’ de Victoria Aviño.

El programa es divideix en quatre jornades: el primer dia tractarà sobre com es desenvolupa un projecte de ficció, des de la cerca de la idea fins al format final del dossier de venda. S’explicaran tots els passos a seguir. El segon dia es farà un simulacre de pitch de venda d’un projecte. En la tercera jornada els alumnes presentaran els seus projectes a diferents responsables de projectes de plataformes digitals com Rodrigo Espinel de Bruna Films i Begoña Robles ha treballat per a Warner Bross i actualment està en la incubadora de projectes d’Alter ego Talent. L’últim i quart dia s’oferirà una taula redona als assistents, “Les sèries de televisió, la revolució del consum audiovisual”, comptant amb grans professionals del mitjà audiovisual.

“En la Fundació SGAE creiem en aquest projecte, el considerem molt necessari per a visibilitzar la labor dels guionistes. Tallers com aquest so un esperó per a tots aquells creadors que no saben bé què fer amb les seues històries”, ha comentat Juan Luis Mira, representant del Consell Territorial de la Comunitat Valenciana de la Fundació SGAE.

“En aquest país hi ha molt de talent, grans creadors que no estan connectats amb la indústria, ja que es concentra a Madrid, i que gràcies a iniciatives com aquesta poden donar a conéixer els seus treballs. Volem que Alacant es convertisca en un referent de la ficció al Mediterrani, un lloc en el qual una vegada a l’any vinguen els autors a presentar els seus projectes, projectes que s’identifiquen amb una gran qualitat. Aquest taller és l’origen d’una cosa molt important, un punt d’inflexió on es renove el talent que tanta falta li fa a la indústria”, ha finalitzat Luis María Ferrández, doctor en Cinematografia per la Universitat Complutense de Madrid, coordinador del projecte.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Fundació SGAE, Casa Mediterrani i altres empreses col·laboradores.