El llargmetratge, ‘Tregua(s)’ de Mario Hernández, guanyador de la Tessel·la d’Or en l’última edició del Festival de Cinema d’Alacant, es projectarà aquest divendres, 13 d’octubre, a Alacant amb una posterior trobada amb el director. Serà en els Kinépolis d’Alacant a les 20.00 hores.

El llargmetratge, que a més de la Tessel·la d’Or, també va obtindre els premis a millor guió i millor actriu en el Festival de Cinema d’Alacant, està protagonitzat per Bruna Cusí i Salva Reina. És la història de Ara i Edu, amants des de fa una dècada, quan eren una actriu i un guionista novençans. Al marge de les seues relacions oficials, sempre troben un moment per a estar junts, un oasi en les seues vides. Ara mateix, els dos mantenen relacions serioses (molt serioses, en realitat) amb les seues respectives parelles. Després d’un any sense veure’s, aprofiten un festival de cinema per a trobar-se. Però ni tan sols aquesta treva tan desitjada està lliure de les mentides i nostàlgies de la seua vida real.

“Des del Festival de Cinema d’Alacant continuem treballant per promocionar i donar suport al cinema espanyol, afavorint la projecció de les seues pel·lícules i les trobades amb els equips i el públic, per a mostrar-los d’una forma més pròxima la indústria. És un orgull tornar a projectar ‘Treva(s), que ja és una pel·lícula estrenada al nostre país, fa uns pocs dies, de fet. Un llargmetratge que no deixarà indiferent a ningú i fer-lo amb l’oportunitat de tindre després al seu director per a poder conversar i endinsar-nos millor en la seua història”, ha comentat Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cinema d’Alacant.

«És una gran il·lusió poder per fi compartir amb el públic alacantí, d’aquesta ciutat que tant significa en la meua vida i la meua carrera, aquesta òpera preval tan ben acollida i premiada en el Festival d’Alacant, gràcies també al qual va poder veure’s en el London Spanish Film Festival. Espere que espectador s’acoste a veure ‘Tregua(s)’ i es deixe portar per aquesta història intimista, humana, emotiva i divertida, i que va ser per a tot l’equip un orgull que el festival internacional de la ciutat triara com la millor pel·lícula de la seua passada edició», ha comentat Mario Hernández, director de la pel·lícula.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani, Institut Valencià de Cultura, À Punt Mitjana i altres empreses col·laboradores.