L’empresa alacantina Neo Coliseum, amb més de 20 anys d’experiència en desenvolupament de maquinari i programari propi, i la barcelonina Digital Legends Entertaiment, referent en el panorama nacional i internacional de creació i desenvolupament de shooters (videojocs de trets) per a plataformes mòbils, s’han aliat per a obrir una xarxa de salons de videojocs en els quals l’usuari s’introdueix en l’escenari de joc amb l’ús de tecnologia 4D i aconsegueix una experiència mai vista.

“Aquesta tecnologia utilitza sensors que es col·loquen en el cos del jugador esprement totes les possibilitats que ens dóna la realitat virtual en combinar efectes físics amb elements virtuals per a brindar una experiència sense precedents”, explica Javier Segura, responsable del desenvolupament tecnològic i cofundador de Neo Coliseum.

El primer saló de videojocs es va inaugurar el passat dia 3 d’octubre a Sant Joan d’Alacant (Rambla, 20) amb la presència del CEO i CTO de Digital Legends Entertaiment, Xavier Carrillo i Unai Landa, respetivamente, i els fundadors de Neo Coliseum, Javier Segura i Itziar Pérez. La intenció de totes dues empreses és obrir nous salons en règim de franquícia per tot el món.

Digital Legends Entertainment, una de les empreses veteranes i més reconegudes en el sector amb quasi dues dècades de trajectòria, aportarà la tecnologia dels seus videojocs en la gestió de motors, els seus jocs amb gràfics d’alta qualitat, elements 3D de joc i compres internes (l’opció d’adquirir eines i accessoris per als personatges dins del joc), a més d’una adaptació de AfterPulse anomenada Afterpulse VR, un multiplayer reconegut per Apple amb el premi Editor’s Choice i considerat un dels millors jocs dissenyats per a plataformes mòbils.

“Estem molt il·lusionats d’aquesta primera mostra de la nostra col·laboració amb Neo Coliseum amb Afterpulse VR que ens permetrà explorar nous límits en la interacció amb els jocs sales i projectar als jugadors en una immersió i realisme mai vist fins hui”, ha dit Xavier Carrillo, CEO de Digital Legends.

L’aliança d’aquestes dues empreses permet conjuminar la tecnologia més capdavantera en el desenvolupament de nous shooters “amb experiències més reals de joc en combinar maquinari, programari, efectes i una posada en escena impressionant en els salons, aconseguint una experiència mai vista que és l’element diferencial d’aquest projecte conjunt”, assegura Itziar Pérez, directora de Neo Coliseum. D’aquesta manera es tindrà en compte, tant el pes de les armes, com els ambients en els quals es desenvolupa la batalla (amb sons i efectes que aporten una sensació molt real). El saló de Sant Joan obri amb dos jocs disponibles per a un màxim de quatre jugadors (inicialment seran només dos) permetent mostrar aquest model de negoci a possibles inversors i franquiciats.